Menu

Försäkringsbolaget Skandia

Stockholm

Stadsbiblioteket
torsdag, 29 oktober 2020 kl:18:00

Mikael Lönnborg, professor i företagsekonomi, och Anders Houltz, forskningschef vid Centrum för Näringslivshistoria, föreläser om Skandia. Föreläsningen direktsänds också. Länkadress se nedan.
Skandia gick in i 1990-talet som ett starkt inhemskt bolag med omfattande verksamhet på den nordiska marknaden och en bred närvaro internationellt. Under de följande decennierna genomgick Skandia flera förändringar – som omvandlade bolagets produkter, ägande, kundkrets och ekonomiska situation. I boken ”Omvandlingar : försäkringsbolaget Skandia 1990-2016” skildrar författarna Mikael Lönnborg och Mats Larsson Skandias oerhörda framgångar under 1990-talet. Samt de så kallade skandalerna i början av 2000-talet. Om hur bolaget genom ett ”fientligt bud från det internationella försäkringsbolaget Old Mutual blev ett dotterbolag i en utländsk koncern”. Slutligen berättas också historien om hur Skandia åter hamnade i svenska händer, och omvandlades till ett ömsesidigt försäkringsbolag. Programmet ges i samarbete med Förlaget Näringslivshistoria. Adress till direktsändningen: facebook.com/stadsbiblioteket/live. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och antalet platser är begränsat. Lokal: Stadsbibliotekets Aula, Odengatan 61 D.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Datum / Tid

torsdag, 29 oktober 2020 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Stadsbiblioteket

Karta (Google)

Typ

Föreläsning

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad