Menu

Malin Foxdal

Stockholm

Stallet Folk & Världsmusik
fredag, 14 februari 2014 kl:20:00

P2 Dubbel Konsert Fredagen 14/2 kl. 20.00


Svensk och amerikansk folkmusik i skön förening
Malin Foxdal har beskrivits som â?folkmusikens Monica Zetterlund". Hennes säregna blandning av svensk folkmusik och visa med influenser från amerikansk folkmusik och blues har vunnit både publikens och kritikernas hjärtan. Med sitt berättande uttryck förenar hon den nordiska, bitterljuva visan med tät stämsång och suggestivt sväng.


Malin fick sitt definitiva genombrott som soloartist med albumet Jag längtade (2007) och fick strålande recensioner i pressen:


"â?¦Visa, folksång och country, svenskt och amerikanskt, profant och koralt förenas både i Malin Foxdals eftertänksamma och innehållsrika, vackra och fjällbäcksklara röst och i musikernas samspelâ?¦". (Bengt Eriksson, Ystads Allehanda)


Uppföljaren släpptes 2010 och innehåller Malins svenska tolkningar av Gillian Welch´s musik. Också detta album mottogs varmt av kritikerna:


"Nattfjäril har allt; superbra musiker, underbara texter och arrangemang som berör, proffsigt konvolut och självklart den mångsidiga Foxdals uttrycksfulla sång.â? (Alexandra Ullsten, Lira)


På sitt senaste album Lång väg hem (2013), presenterar Malin sin hittills mest personliga produktion, där all text och musik är egenskriven. Här bjuds lyssnaren på en känslosam och drömsk resa, framburet av virtuos sång och instrumentering. Sångerna är tryggt förankrade i både de svenska och amerikanska folkmusiktraditionerna, men samtidigt kryddade med överraskande och spännande arrangemang som ger en behaglig känsla av oförutsägbarhet.


Musiker
Malin Foxdal - sång, oktavmandolin, keyboard
Mattias Pérez - tolvsträngad gitarr, dobro, mandolin
Johan Lindbom - kontrabas
Peter Bylin - trumset, slagverk
Anders Nygårds - fiol, gitarr


"Malin Foxdal är en mångfasetterad sångerska. Hon rör sig obesvärat från folkrock, via mäktiga Dan Andersson-tolkningar till Gillians Welch på svenska. Estetiken är integrativ och Malin Foxdal skapar alltid en organiskt verkande helhet av delarna..." (Magnus Eriksson, Lira)


"...tillsammans får de till en skimrande ljudbild dominerad av stränginstrument och, allra mest, Foxdals rena och starka, och ibland folkmusikornamenterade, stämma...â? (Dan Backman, Svenska Dagbladet)


â?...Hennes ömsinta, känslonära sånger har sina uppenbara kvalitéer, i de småskaliga gesterna och den finlemmade rösten som ett mycket personligt uttrycksmedel...â? (Ulf Gustafsson, Uppsala Nya Tidning)


â?...Malin Foxdal sjunger inte bara bra, hon skriver också fina låtar med meningsfulla texter. I texthäftet till förra skivan berömmer hon Gillian Welch för hennes förmåga att skriva både personligt och allmänmänskligt. Lång väg hem har samma kvaliteter.â? (Ulf Torstensson, Norran)


Entré: 140kr/100kr stud&medl


Konserten spelas in av Sveriges Radio P2


I samarbete med Sveriges Radio P2 och Kulturens bildningsverksamhet


Under de senaste 10 åren har över 100.000 besökare lyssnat, dansat och deltagit på över 1000 evenemang.
Stallet öppnades i november 2000 och drivs av Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD). RFoD arbetar för att stärka, främja, utveckla och sprida folkmusik, världsmusik och folkdans. Stallet är idag en av de viktigaste plattformerna för svenska folk- och världsmusiker/dansare samt en scen för utveckling inom genren och angränsade musikformer i Sverige.

Datum / Tid

fredag, 14 februari 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Stallet Folk & Världsmusik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 500

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad