Menu

Anna Stadling

Stockholm

Stallet Folk & Världsmusik
lördag, 22 mars 2014 kl:20:00

Konsert Lördag 22/3 kl. 20.00


"Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting"


2011 började en ny era i Annas liv. Hon blev mamma till adoptivsonen John Henry, och i omställningen till att plötsligt vara tre i familjen, samtidigt som slussarna till barndomens egna minnen öppnades i takt med att sonen växte, bildades ett behov av att gå tillbaka till rötterna, till där allt började. I hemmet spelade och sjöng Anna Johnny Cash-­sångerna hon vuxit upp med, och idén om ett album tog form. Men det blev inte ett album â?? det blev två.


Albumet STADLING/CASH släpptes tidigt 2013, och präglade hela året. Både albumet och konserterna mottogs med jublande recensioner från både press och publik, och spelningar med både trion, en mängd körer och även symfoniorkester avlöste varandra. Att ge sig på att tolka Cash är inte ett enkelt uppdrag, men att Anna fått med beröm godkänt från även de mest traditionella countrypoliserna säger en hel del om hennes begåvning.


I tidningarna kunde man läsa utrop som:


â?Sveriges bästa country-­sångerska!â? (Expressen)


â?...en röst som både smeker och klöserâ? (Östgöta Correspondenten)


"...mäktig musikalisk upplevelseâ? (Norran).


19 mars släpps egenskrivna albumet â?Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingentingâ?. Anna står bakom det mesta av materialet och ja - albumet är tillägnat sonen.


"Jag trodde inte att det var möjligt att vara så här produktiv, framför allt inte i ett sådant här skede i livet. Några av låtarna på albumet har kommit till när Jonte krupit omkring på golvet där jag suttit och sjungit barnvisor i mängder. Sången blev ett väldigt konkret sätt att kommunicera på eftersom vi inte kände varandra till en början. Och nåt gemensamt språk hade vi ju inte heller. Men där, sittandes tillsammans på golvet, har idéer och embryon till låtar kommit plötsligt och spontant. Små strofer, melodier och grunderna till det som senare blivit låtar som â?Älskar digâ?, â?Bättre dagarâ? och â?John Henryâ?.


I takt med att livet förändrats har också Anna landat i sound och låtskrivande. Hennes organiska Americana har gift sig med granskogarna och det här är ljudet av en sångerska som hittat hem.


"Tack Jonte och Johnny â?? utan er hade detta album aldrig blivit till"


www.youtube.com/watch?v=kLQ0kD3Al-I


Läs mer: www.annastadling.com


www.facebook.com/mtaproduction


mtaprod.se/artister/anna-stadling/


Foto: Tina Axelsson


Entré: 140kr/100kr stud&medlem


I samarbete med MTA Production och Kulturens bildningsverksamhet


Under de senaste 10 åren har över 100.000 besökare lyssnat, dansat och deltagit på över 1000 evenemang.
Stallet öppnades i november 2000 och drivs av Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD). RFoD arbetar för att stärka, främja, utveckla och sprida folkmusik, världsmusik och folkdans. Stallet är idag en av de viktigaste plattformerna för svenska folk- och världsmusiker/dansare samt en scen för utveckling inom genren och angränsade musikformer i Sverige.



Anna Stadling
2024-07-07 19:00:00
Blandat, OVIKEN, Ovikens Nya Kyrka

Datum / Tid

lördag, 22 mars 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Stallet Folk & Världsmusik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 500

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad