Menu

Sara&Samantha/Beata Bermuda/Den Nya Alliansen

Stockholm

Stallet Folk & Världsmusik
lördag, 5 april 2014 kl:20:00

Konsert & Dans Lördag 5/4 kl. 20.00
19.00 Dansworkshop
20.00 Konsert
Efter konserten spelar banden till dans.


Sara & Samantha
Sara Parkman och Samantha Ohlanders avhandlar det absolut viktigaste i folkmusiken. Det är tight finlir på fioler, feminism och dissikering av nationalism. Parkman och Ohlanders spelar dessutom sjukt bra ångermanländsk folkmusik på sina två träfioler. Det är svinbra helt enkelt.


Vi har under snart tre år gjort föreställningen En Folkmusikalisk Shåw ett femtiotal gånger runt om i landet på festivaler, klubbar, events och galor. Vi har uppträtt för väldigt blandad publik - hipsters på nattklubbar i Stockholm och pensionärer i en park i Härnösand, men varje gång har det blivit succé. Under årens lopp har vi bland annat varit anlitade som prisutdelare på den prestigefulla Folk och världsmusikgalan, spelat på Korröfestivalen, Popkollo, Malmöfestivalen, Umefolk och Stockholms kulturfestival.


"Fy fan så bra, ni är mina nya idoler!" Björn Ståbi, legendarisk fiolspelman


Beata Bermuda
Beata Bermuda är orkestern du så länge längtat efter! Med sväng, nerv och skicklighet i en rasande fin kombo skapar de musik fylld av obändig energi som rumlar runt i lyssnarens sinnen. Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders är tre pusselbitar som tillsammans är Beata Bermuda - indiepop-folkbandet som bråkigt och snyggt sammanför det bästa från etnologiska fonografrullar, 2000-talets hits och alternativa ljudbilder. Det är beat, täta stråk och melodiskt ös.


Under två år som band har de hunnit med ett femtiotal spelningar på olika scener runt om i Sverige och en succéturné i USA. Närmast i framtiden ligger utgivningen av deras debutskiva.


Foto: Filip Jers


Den Nya Alliansen
Den nya alliansen går alltid dit glittret finns. Och glittret bor i det ursvängiga ös och inkännande lek som finns i gruppens musikaliska möte.
Samantha Ohlanders, Juan Romero och Sara Parkman spelar musik ihop. Inget annat.


Vi säger: "skit i regelrätt tradition". Vi säger: "ta det bästa ur det brasilianska rytmförrådet och förena det med de allra vackraste kurbitskrusidullerna från Dalarna.Och precis där bor det musikaliska glittret!"


Eller såhär: "Föreställ er en sandlåda där en cajun och två fioler på riktigt leker med varandra. Solljus. I sandlådan sitter Den nya alliansen och spelar musik rätt ur stunden- improvisationerna leker med sinnestämningar som pepp, gråt, dans, politik och allt det andra som finns i denna gyllene trio av goda människor!"


Det är svängigt, folkligt, peppigt och fett!


Entré 140/100kr stud&medl


I samarbete med Kulturens bildningsverksamhet


Under de senaste 10 åren har över 100.000 besökare lyssnat, dansat och deltagit på över 1000 evenemang.
Stallet öppnades i november 2000 och drivs av Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD). RFoD arbetar för att stärka, främja, utveckla och sprida folkmusik, världsmusik och folkdans. Stallet är idag en av de viktigaste plattformerna för svenska folk- och världsmusiker/dansare samt en scen för utveckling inom genren och angränsade musikformer i Sverige.

Datum / Tid

lördag, 5 april 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Stallet Folk & Världsmusik

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 500

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad