Menu

Cinema Queer Sauna Night!

Stockholm

Stockholm improvisationsteater
torsdag, 29 september 2016 kl:17:30

Under 1980-talet var Viking Sauna en av de viktigaste mötesplatserna för män som söker sex med andra män. Här florerade Stockholms bögliv och platsen blev tidigt känd som det stora knull-templet. Samtidigt var drevet mot homosexuella män hårt pga den ökande aidshysterin. Det hela slutade med en uppmärksammad kartläggning i Dagens Nyheter där en rad bögar hängdes ut och vilket påskyndade att den så kallade bastuklubbslagen trädde i kraft i juli 1987. 

Nu 30 år senare slår vi slår vi upp dörrarna till Viking Sauna på nytt (idag Improvisationsteatern) och bjuder både på filmprogram och fest! Med detta specialerbjudanade får du inträde till alla filmer samt festen för endast 120 kronor! Mer info om filmerna hittar du på www.cinemaqueer.se. Alla är välkomna! 

Kvällens program:
17.30 Chemsex med efterföljande samtal med regissörerna. Moderator: Nicklas Dennermalm 
20.00 Hot and Steamy Boys, kortfilmspaket
22.00 Fest med bastukänsla och musik av Rasuul 

Om filmerna:
Chemsex (William Fairman, Max Gogarty, 2016, UK, 83 min)
I mörka källare, sovrum och barer runt om i London växer en ny trend bland stadens gay- comunity fram. Crystal meth, GHB, kokain och en rad andra tunga droger har blivit en vardag bland bögarna och helglånga orgier med utslagna passiva är ofta förekommande. Medan samhället ser åt andra hållet bråttas filmens protagonister med drogberoende, HIV och att hitta en plats i en snabbt föränderlig värld. Och medan antalet unga män med HIV ökar lavinartat kämpar en liten grupp socialarbetare och läkare för att göra scenen säkrare. Chemsex är en närgången, gripande och en ibland nästintill outhärdlig film om vad vi gör för att höra till.

Hot and Steamy Boys (kortfilm)
The Weigh In (Hart Perez och Devon Perez, USA, 2016, 2 min)
Det är snart dags för match, svetten lackar och publiken förväntningar är höga. The Weigh in är en het kortfilm som slår knockout på homofobin!

San Cristobal (Omar Zúñiga Hidalgo, Chile, 2015, 29 min)
Lucas hälsar på sin syster i deras hemby på en avlägsin Chilensk ö. Där möter han oväntat fiskarsonen Antonio och passionen är ett faktum. Ylltröjesex, gummistövlar och omöjlig kärlek är ingredienserna i denna årets kanske sötaste kärlekshistoria.

Boys in the Rooftop (Julian Hernandez, Mexico, 2016, 18 min)
En mystisk gestalt rör sig som en katt över hett plåttak i den mörka natten. I skuggorna hittar han en älskare… en olydig hund som måste pryglas. Men är valpen verkligen redo att gå fot?

Sauna the Dead (Tom Frederic, Storbritannien, 2016, 20 min)
Jacob ser fram emot en het kväll i bastun. Han självsäker och vet att han kan få vem han vill. Väl där hittar han ingen som håller måttet. Ska Jacob komma att ång(r)a sin bastukväll? Har du haft en katastrofal kväll på saunan? Vi lovar dig detta är så mycket värre!

Alfa (Javier Ferreiro, Kuba, 2016, 18 min)
Alfa Mendéz, en kubansk porrstjärna, har svårigheter att återvända till inspelning efter att hans fd motspleare och pojkvän Yerry lämnat honom. Det är inte lätt att vara ståndaktig när hjärtat blöder. Men Alfa försöker så hårt han kan!

G O’Clock (Mitchell Marion, Storbritannien, 2016, 12 min)
Alex är ambulansskötaren som räddar liv i Londons chem-sex scen men kan han rädda sig själv?

Datum / Tid

torsdag, 29 september 2016 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Stockholm improvisationsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad