Menu

Per Gessles Roxette

Stockholm

Stockholm Waterfront
måndag, 5 november 2018 kl:19:30

Per Gessles Roxette

GESSLE PÅ EUROPA-TURNÉ MED SIN ENGELSKA LÅTSKATT

Goda nyheter för såväl europeiska som svenska Roxettefans!
Den svenska supergruppens låtskrivare Per Gessle ger sig i höst ut på en Europaturné med Roxettes mäktiga katalog av hits i fokus och finalen förlagd till Sverige. I Sverige blir det fem konserter - Halmstad, Stockholm, Karlstad, Linköping och Göteborg. Biljetterna släpps på fredag den 16 mars kl 9.00.

Som bekant tvingades bandets sångerska Marie Fredriksson av hälsoskäl avsluta sitt turnerande med Roxette våren 2016, strax innan gruppens tionde studioalbum ”Good Karma” kom ut. Ställd inför detta faktum beslöt sig Gessle för att kanalisera sin energi till att skriva nytt material för ett svenskt soloprojekt som spelades in i Nashville senare samma år. Inspelningarna gjordes med en kombination av hans långvariga samarbetspartners Christoffer Lundqvist, Clarence Öfwerman, Anders Herrlin och Helena Josefsson, kompletterat med några av Nashvilles bästa studiomusiker.

Efter att ha gett ut ”En vacker natt” - det första av två minialbum från Nashville-sejouren - åkte Gessle på turné i Sverige sommaren 2017 tillsammans med en blandning av Roxettes turnéband plus ett knippe nya bekantskaper i Gessle-sammanhang.

Malin-My Wall på fiol och mandolin, Andreas Dahlbäck på trummor och Ola Gustafsson på pedal steel, mandolin och gitarr bidrog med ett spännande Americanasound som kompletterade de rutinerade Roxettemusikerna Christoffer Lundquist (gitarr), Clarence Öfwerman (keyboards), Magnus Börjeson (bas) och Helena Josefsson (sång).

Såväl turnén som det Nashvilleinspelade minialbumet ”En vacker natt” togs emot med stor entusiasm och rosades för att tillföra nytt perspektiv och djup till Gessles musik.

- Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar. Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Per Gessle.
- Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren.

Gessle understryker att det delvis nya bandet redan under sommarturnén visade att de klarar av alla sidor av Roxettes musik; från de efterhängsna powerpophitsen till de majestätiska balladerna, som fortfarande spelas dygnet runt på classic pop-radion över hela världen. Och dessutom lovar han att gräva lite djupare i låtkatalogen för att hitta några överraskningar.

- Det är faktiskt en av de bästa delarna med att sätta samman en sådan här turné, skrattar Gessle. Jag älskar att spela de stora hitsen som “The Look”, “Listen To Your Heart”, “It Must Have Been Love”, “Joyride” och “How Do You Do!”, men ett sådant här tillfälle ger också chansen att återupptäcka några av de bästa låtarna som kanske inte har fått samma uppmärksamhet, för att se vad vi kan göra av dem.



Biljettinformation:
Biljetter köper du hos Ticketmaster 077-170 70 70 eller hos valfritt Ticketmaster biljettombud.


Dörrar: 18:00
Showstart: 19.30 (Risk för kö, kom i god tid!)


Åldersgräns 13 år
Pga myndigheternas krav på särskilda ljudnivåbegränsningar är åldersgränsen 13 år!

Arrangör: www.livenation.se

Stockholm Waterfront är tre byggnader för kongressverksamhet, hotell och kontor, vid Klarabergsviadukten i centrala Stockholm. På platsen stod tidigare Klara postterminal.

Datum / Tid

måndag, 5 november 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Stockholm Waterfront

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

510kr - 905kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad