Blixtkurs & ljussättning

StockholmDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Blixtkurs & Ljussättning – För att få till blixtljuset precis så som du vill ha det, krävs en del kunskap. På den här kursen lär du dig grunderna i blixtfotografering genom att få en förståelse för blixtens styrka – och hur du ska hantera den.

Mänskliga modeller eller produkter – motivet spelar inte någon större roll när det kommer till blixtljuset. För att kunna hantera ett blixtljus måste man förstå grunderna i blixtfotograferingen. När du har den kunskapen kan ditt framtida blixtfotograferande blir riktigt roligt och inspirerande.

Under denna kväll kommer vi att gå igenom allt som hör blixtfotograferingen till: ljusmätare, mjukt och hårt ljus, ljusformare, paraplyer och softboxar. Vi går igenom hur du ljussätter en modell på olika sätt och hur du kreativt kan arbeta med ljussättning. Här får det veta mer om det klassiska Rembrandt eller hur du skapar butterfly-ljuset.

Under kursen använder vi oss av Profotos B1 blixtar med tillbehör. Innehåll: Lär dig hantera blixtljus, Klassiska, ljussättningsmetoder, Hårt eller mjukt ljus, Genomgång av studioblixt (Profoto), Olika ljusformare, Kreativ, ljussättning, Balansering, naturligt ljus, och blixtljus.

Filter Förkunskaper: Vi rekommenderar att du har gått Steg 1 eller har liknande kunskaper Ingår: Yrkesfotograf/ kursledare Fika Tillval: Diplom (säg till vid kurstillfället) Ta med: Egen digital systemkamera Objektiv: Normal

Stockholm utgörs av bebyggelsen i Stockholms kommun, Stockholms stad, den centrala delen av tätorten Stockholm. Stockholm är centralort för kommunen, residensstad i Stockholms län och stiftsstad i Stockholms stift och Stockholms katolska stift. Stockholm har cirka 1,4 miljoner invånare och är den av Sveriges städer som besöks av flest utländska besökare, med över en miljon per år.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-17 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: