Menu

Boksamtal: Pontus Hulten - Den Moderna Konstens Anförare. En Biografi

Stockholm

STOCKHOLM
torsdag, 6 oktober 2022 kl:18:00

Varmt välkomna till ett boksamtal på Stora Nygatan 7, med Claes Britton om den nya boken Pontus Hulten - Den moderna konstens anförare. En biografi. Pontus Hulten (1924–2006) anses av många vara nittonhundratalets mest banbrytande curator och museichef, en beundrad och omstridd förkämpe för den moderna konsten. Under sitt långa yrkesliv hade han del i att på ett genomgripande sätt forma den nya tidens konstmuseer och fick uppleva både triumfer och skandaler. Detta rikt illustrerade verk är den första heltäckande biografin om Pontus Hulten.
Biljett: 80 kr. I priset ingår dryck och mingel.
Claes Britton, född 1963, är författare och creative director, verksam både i Sverige och internationellt. Han debuterade skönlitterärt 2004 med Sekelskifte i Stockholm, en lovordad samling satiriska litterära reportage från nittiotalets och det tidiga nollnolltalets Stockholm. I april 2010 utkom Min mamma är död, om Claes mors insjuknande och död i cancer, men också en diskussion om vård i livets slutskede med moderns läkare Ulla Zachrisson

Foto: Pierre Björk

Stockholm utgörs av bebyggelsen i Stockholms kommun, Stockholms stad, den centrala delen av tätorten Stockholm. Stockholm är centralort för kommunen, residensstad i Stockholms län och stiftsstad i Stockholms stift och Stockholms katolska stift. Stockholm har cirka 1,4 miljoner invånare och är den av Sveriges städer som besöks av flest utländska besökare, med över en miljon per år.

Datum / Tid

torsdag, 6 oktober 2022 kl: 18:00

Plats

Stockholm, STOCKHOLM

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad