Menu

Mer information

    

Utbildning: Filosofiska Samtal Med Barn Och Ungdomar

Stockholm

STOCKHOLM
lördag, 5 november 2022 kl:10:00

Det här är en kurs för dig som vill vidga din förståelse om vad filosofiska samtal med barn och ungdomar kan vara. Under kursens gång kommer vi att undersöka tankarna bakom olika synsätt på filosofiska samtal och de verktyg som kan användas under ett filosofiskt samtal med barn. Vi kommer att fokusera på samtal, dels som ett verktyg för att frigöra individen, dels som demokratiskt verktyg.

Som deltagare kommer du att få testa olika samtalsverktyg som är tillgängliga för dig som leder filosofiska samtal, samt vilken funktion dessa verktyg har. Kursen är en blandning av kortare föreläsningar och aktiva delar av filosofiska samtal. Du som deltagare kommer både att få erfara och praktisera de filosofiska verktyg vi undersöker.

Efter avslutad kurs erhåller deltagarna ett intyg från Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP). Kursen är en introduktion och meriterande för att bli godkänd som filosofisk praktiker. Mer om kriterier för att bli godkänd av SSFP kan du läsa här. Introduktionskursen är du sedan behörig att gå SSFP:s fortsättningskurser.
VAD Fördjupningskurs i filosofiska samtal för barn och ungdomar NÄR 5-6 november 2022,  lördag 10-17 och söndag 10-15 VAR Stockholm irl.

FÖRKUNSKAPERFör att gå denna kurs ska du ha gått SSFP:s kurs Introduktion till filosofisk praxis. Här kan boka din biljett till onlinekursen i oktober.

AVBOKNINGSREGLER
Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursstart ges ingen återbetalning, men du kan överlåta din plats till någon annan. Kursen genomförs bara vid tillräckligt antal anmälningar.

KURSLEDARE
Kursen leds av Johan Berg (fil. mag.) och Jonathan Clinton (ped. mag.) som tillsammans driver Tänka Noga. De har lång erfarenhet av filosofiska samtal med barn, både som deltagare och samtalsledare.

Stockholm utgörs av bebyggelsen i Stockholms kommun, Stockholms stad, den centrala delen av tätorten Stockholm. Stockholm är centralort för kommunen, residensstad i Stockholms län och stiftsstad i Stockholms stift och Stockholms katolska stift. Stockholm har cirka 1,4 miljoner invånare och är den av Sveriges städer som besöks av flest utländska besökare, med över en miljon per år.

Datum / Tid

lördag, 5 november 2022 kl: 10:00

Plats

Stockholm, STOCKHOLM

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

2275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad