Menu

Meningsfulla Samtal: Att Kunna Berätta Och Lyssna, Utan Att Värdera

Stockholm

STOCKHOLM
torsdag, 30 maj 2024 kl:17:00

Välkommen till en kombinerad AW-workshop, där jag bjuder på dricka med tilltugg och pratar om konsten att skapa trygga och meningsfulla samtal. Och, om vilka förmågor vi behöver träna på för att lyckas med det.
All dialog baseras primärt på två roller, den som berättar och den som lyssnar. Men hur gör man för att det ska bli ett meningsfullt samtal? En utmaning är att kunna beskriva sina upplevelser utan att lägga in värderingar som gör att den andre kanske får svårt att lyssna. En annan utmaning är att kunna lyssna med bibehållen nyfikenhet och fokus på den andres perspektiv, utan att bli distraherad av sina egna tankar och behov av att få påverka. Med avstamp i dessa två roller (eller beteenden) utforskar jag de mänskliga, medfödda förmågor vi alla besitter och som vi behöver använda oss av för att skapa samtal som ger mening och kvalitet i en relation - oavsett om det är på jobbet eller privat. Jag går även igenom hur vi praktiskt kan träna på att dansa mellan berättare och lyssnare, så att vi kan bjuda upp andra till samtal som flödar trygghet.

Varmt välkommen!
Lite mer om Meningsfulla samtal
Att beskriva sina upplevelser och att nyfiket utforska andras perspektiv är två av de fem mänskliga förmågor som utgör modellen
för Meningsfulla samtal (mitt alternativ till Feedback). En förmåga som
blir allt viktigare i de turbulenta tider som vi lever i.Modellen är ett
ramverk att nyttja för att föra samtal med sig själv, såväl som med
andra och utgår från neurovetenskaplig forskning (bl a SCARF-modellen),
beteendevetenskapliga teorier, evolutionär forskning och österländsk
visdom. Boken "Feedbackrevolutionen" kommer finnas tillgänglig att köpa på plats.

Stockholm utgörs av bebyggelsen i Stockholms kommun, Stockholms stad, den centrala delen av tätorten Stockholm. Stockholm är centralort för kommunen, residensstad i Stockholms län och stiftsstad i Stockholms stift och Stockholms katolska stift. Stockholm har cirka 1,4 miljoner invånare och är den av Sveriges städer som besöks av flest utländska besökare, med över en miljon per år.

Datum / Tid

torsdag, 30 maj 2024 kl: 17:00

Plats

Stockholm, STOCKHOLM

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad