Menu

Museum + Bar: Gjut som Lola, 31 mars (slutsåld)

Stockholm

Stockholms Kvinnohistoriska Gästar Arkdes
fredag, 31 mars 2023 kl:18:00

Prova på att gjuta husmodeller som modernismens svenska arkitekturdrottning Léonie Geisendorf – samtidigt som du får en unik djupdykning i den historiska kontexten med ArkDes Samlingar. Stockholms Kvinnohistoriska och ArkDes bjuder in till en skapande bar där historia och arkitekturupplevelser får mötas i den kreativa processen.
Kvällen inleds med en visning av ArkDes intendenter Frida Melin och William Wikström med fokus på vad Léonie Geisendorf (även kallad Lola) skapade och lämnade efter sig i form av ett gediget, väldokumenterat arkiverande av arkitekturarbete och hur hennes vågade och banbrytande stil på främst 60-talet i Sverige var med och öppnade dörren för en rad kvinnliga arkitekter i Sverige.
Efter visningen fortsätter kvällen med en lekfull gjutningsworkshop i ArkDes studio, ”Gjut som Lola”. Här finns tid för handledning av ArkDes konstpedagoger, eget skapande och barhäng. Museum+bar sker under två tillfällen under månaden som Stockholms Kvinnohistoriska gästar ArkDes.

När? 10 mars kl. 18.00–19.45.
Var? Vi samlas i Boxen för visningen och fortsätter sedan tillsammans upp till Studion.
Hur? Pris 395 kr för visning, material och ett glas vin. Obs! Begränsat antal platser.

MUSEUM+BAR
Tillsammans med andra museer bjuder Stockholms Kvinnohistoriska in till skapandeverkstäder. Du får en föreläsning eller visning om kvinnligt konstnärskap och får därefter själv testa på att skapa, medan baren är öppen.
KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT
Kvinnohistoriens plats är överallt. Stockholms Kvinnohistoriska är ett nytt slags museum som verkar för att kvinnohistoria undersöks, bevaras och synliggörs publikt. Tillsammans med våra samarbetspartners ger vi plats åt kvinnohistorien i människors vardag och arbetar för en historieskrivning som rymmer fler perspektiv. www.kvinnohistoriska.se

Datum / Tid

fredag, 31 mars 2023 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Stockholms Kvinnohistoriska Gästar Arkdes

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad