kl: 20:00

Gyllene Tider

Stockholms Stadion



Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

GYLLENE TIDER – SJÖHISTORISKA FLYTTAD TILL STOCKHOLMS STADION!

Gyllene Tider sålde på mindre än tre dagar över 100 000 biljetter och sålde direkt slut ett flertal av sina konsertstopp på sin kommande avskedsturné. Nyligen meddelades att bandet växlar upp från Slottsskogsvallen till Ullevi och nu har vi glädjen att meddela att även Stockholm får ny scen – från Sjöhistoriska till Stockholms Stadion!

Biljetter till konserten på Stockholms Stadion släpps imorgon onsdag 10 april, kl 09.00 via Livenation.se Redan köpta biljetter till Sjöhistoriska gäller till ståplats på Stadion.

Gyllene Tider har oftast bara kunnat jämföras med sig själva - ”Återtåget”-turnén 1996 slog till exempel alla dåvarande rekord med 300 000 besökare, bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på nära en halv miljon rusiga fans. Även ”Dags att tänka på refrängen”-turnén 2013 tog sig in på rekordlistan. Av de fyra största turnéerna i Sverige genom tiderna innehar Gyllene Tider plats ett, två och fyra. Ska sommarens avskedsturné bli ett nytt rekord?
Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 18 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad den 4 juli.

De som köpt biljett till Sjöhistoriska och fortfarande önskar stå på konserten behöver inte göra något med sin biljett – köpt ståplatsbiljett till Sjöhistoriska gäller som entré till ståplats på planen för konserten på Stockholm Stadion.

Fram till torsdag den 11 April kl 17.00 ges de som köpt ståplatsbiljett till Sjöhistoriska möjlighet att skicka in förfrågan om att byta biljett till sittplatsbiljett på läktaren genom att ta kontakt med Ticketmaster via denna länk. https://bit.ly/2I6EoRa
Det finns ett begränsat antal platser för byten och alla ärenden behandlas i turordning, därav viss fördröjning i svar. Byten genomförs i mån av tillgängliga sittplatser kvar.

Under ovan period kommer man också att kunna göra nyköp till Stadion på ståplatser samt på ett visst antal sittplatssektioner.

Redan köpta barnbiljetter kan inte bytas till sittplats. Dessa gäller endast på ståplats (speciellt inhägnat område) på planen på Stockholm Stadion.
Åldersgräns på läktaren 13 år. På planen/ståplats hänvisas barn under 13 år till det speciella området för barn.

Max 10st biljetter per förfrågan

Åldersgräns på läktaren är 13 år.
Barnbiljett kan läggas till när man valt minst en ordinarie biljett (i mån av lediga platser).

Alla barn oavsett ålder måste ha en egen biljett(barnbiljett 0-10år). Ordinarie biljett gäller från 11 år och uppåt.
Barn måste gå tillsammans med vuxen(18+ år). Det finns ett begränsat antal barnbiljetter och de gäller ståplats på planen.

Rullstolsbiljetter
En ledsagare ingår i rullstolsbiljetten.
Bokas via Ticketmasters kundtjänst 077- 170 70 70 eller hos ett Ticketmasterombud.

Insläpp: 17.30

Eventstart: 20.00

Arrangör: www.livenation.se

Stockholms stadion, Stockholms Olympiastadion eller i dagligt tal Stadion, är en arena för idrottsevenemang och konserter belägen vid Valhallavägen–Lidingövägen på Norra Djurgården i Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-07-27 20:00


Plats/Lokal:

Adress:



Fler tillfällen:



Gyllene Tider

Gyllene Tider, Sommartider på Spotify

Puls

Sommartider

Gyllene Tider, När vi två blir en på Spotify

Moderna Tider

När vi två blir en

Gyllene Tider, Ljudet av ett annat hjärta - 7

Tidiga Tider: Bonuslåtar och alternativa versioner 79-81

Ljudet av ett annat hjärta - 7" Single

Gyllene Tider (GT) är en popgrupp från Halmstad och Harplinge i Sverige, ursprungligen aktiv 1978-1985 och senare även vid tillfälliga återföreningar. Musiken är baserad på engelsk och amerikansk power pop, ofta uppbyggd kring Farfisaorgel, samt texter på svenska om livet i en småstad. Under 2019 firar bandet 40 år genom att återförenas en sista gång. Gyllene Tider ger då ut sitt sista studioalbum "Skrot och Korn" samt åker ut på en avskedsturné runt om i sommarsverige (och Norge).



Bandet startades 1977 som "Grape Rock" av Per Gessle (sång, gitarr) och Mats "MP" Persson (gitarr). (Några inspelningar från den tiden finns på skivan Jag har förstått allt, men jag kan inte ge några detaljer som gavs ut i 100 exemplar av Per Gessle på Mats Perssons 30-årskalas. Den går förmodligen bara att få tag i som bootleg.) Senare anslöt sig även trummisen Micke "Syd" Andersson och basisten Janne Carlsson till gruppen och de bytte namn till Gyllene Tider. Det var dessa fyra som spelade in den första EP-skivan Gyllene Tider, även kallad "den gula EP:n" 1978, egenhändigt utgiven i 900 exemplar.



Per Gessle lämnade bandet på nyårsafton 1979 och startade ett nytt projekt med Anders Herrlin. Både Mats och Micke anslöt sig direkt till det nya projektet varför man behöll namnet "Gyllene Tider". Kvartetten förstärktes dessutom med Göran Fritzon på klaviatur, och den sättningen har gruppen behållit sedan dess. Strax efteråt hörde Kjell Andersson på skivbolaget EMI av sig och ville ge bandet skivkontrakt sedan han hört låtarna Billy, Rembrandt och När alla vännerna gått hem från den gula Ep:n. Första albumet, Gyllene Tider, spelades in och släpptes samma år. En singel med dubbel A-sida släpptes också, låtarna var Flickorna på TV 2 och Himmel no. 7. I februari 1980 gick den upp på första plats på försäljningslistan.



Gyllene Tider avslutade sin första, riksomfattande Sverige-turné på dansbanan Rotundan i Hindås 1980. Den 30 april 1981 inträffade en olycka före en konsert på Masten i Kristianopel, Blekinge. Tre personer trampades ned och omkom när en stor mängd människor samtidigt försökte ta sig in till konserten. En orsak till olyckan sägs vara att det var ovanligt kallt och de flesta besökare väntade till absolut sista stund innan de tog sig till spelningen.



1983 valde Gyllene Tider att påbörja en satsning på utlandskarriär och spelade in The Heartland Café på engelska. Den utkom i februari 1984. Sex låtar från den skivan lanserades på ett mini-album i USA med samma namn, men bandet kallade sig Roxette på den skivan. Det namnet återanvände Per Gessle när han senare startade rockduon Roxette med Marie Fredriksson.



Gyllene Tider upplöstes i mars 1985 efter att Anders Herrlin flyttat till Stockholm och att lanseringen utanför Sverige misslyckats.



1989 släpptes samlingsalbumet "Instant Hits!" som blev en omedelbar succe' och som lade grunden till återkommande samlingar med Gyllene Tiders alla hits.



Ytterligare en återförening 1995 ledde till deras första hitlåtar på Trackslistan, Det är över nu och Kung av sand samt samlingsalbumet Halmstads pärlor som blev Sveriges mest sålda album två år i rad, 1995 och 1996. Den enda spelningen 1995 skedde på Stora Torg i Halmstad. Spelningen gav mersmak, och en gigantisk turné runtom i Sverige vid namn Återtåget '96! genomfördes i juli-augusti 1996. EP'n med låtarna "Gå & fiska!" samt "Juni, Juli, Augusti" sålde platina och blev två nya Gyllene Tider-klassiker.



2004 fyllde Gyllene Tider 25 år och firade detta med ännu en ny turné - GT25 sommarturné 2004. Detta var den största turnén i Sverige någonsin då de drog över en halv miljon besökare. På Nya Ullevi spelade de inför nästan 60 000 åskådare.



Den 16 januari 2013 meddelades att bandet skulle återförenas, och åka runt och spela i Sverige kommande sommar. Albumet "Dags att tänka på refrängen" släpptes och låg #1 på albumlistan under många veckor. En turné och ett samlingsalbum "Soldans på din grammofon" släpptes i anslutning till turnén.



Den 15 maj 2018 släppte bandet den officiella svenska låten för fotbolls-VM. På "Bäst när det gäller" medverkar även Linnea Henriksson på sång. Låten gick in på Svensktoppen 10 juni 2018.