Menu

Sommarmiddag med Peter Morén och David Shutrick

Stockholm

Stora Henriksvik
tisdag, 1 september 2020 kl:18:00

Middag på idylliska Stora Henriksvik på Långholmen med Peter Morén och David Shutrick live.


Precis vid Långholmens sandstrand ligger den prunkande trädgården vid 1600-talshuset Stora Henriksvik.
Hit bjuder vi in dig att avnjuta en härlig middag bland lupiner och löjtnantshjärta, salvia och rabarber och mängder av andra blommor och nyttoväxter, odlade ”enligt de senaste vetenskapliga rönen från 1700-talet”.
Under middagen förekommer underhållning av Peter Morén och David Shutrick.
OBS OBS: Pga rådande restriktioner har vi begränsat med platser.
Dryck köps separat på plats.


-Peter Morén & David Shutrick -


"En åldrande befolkning" släpptes på Startracks i november 2019 och är en melankolisk melodisk folk-rock-pop-skiva om bl.a. åldrande, föräldraskap, ångest och planetens tillstånd. Existensiella frågor med socker på toppen i form av popmelodier och stämsång av klassiskt snitt.
Singeln "100 år" och albumspåret "Oljud" har gått varma på P4. Peter & David har i coronatider gjort streamade gig från Sonika Studios och INGRID-studion!
Ta chansen att se dom livs levande!
Dom bjuder även på favoriter från solokatalogerna.


BIO:
Uppvuxen i Mora, Dalarna började Peter Morén med fiol i 7-års-åldern för att snart dras mot gitarren, popmusik och möjligheten att kompa sin egen sång i egna kompositioner.
På gymnasiet träffade han Björn Yttling och olika bandprojekt tillsammans resulterande så småningom i
Peter Bjorn And John med John Eriksson som 2020 firar 20 och har turnerat jorden runt framgångsrikt flera varv.
I och med att musiken blev Peters dagjobb 2006 har Peter haft möjligheten att göra även annan musik. Inte minst har han släppt tre soloalbum med pop på svenska som knyter an till killen som spelade själv på fester och pizzerior när det en gång började.
David Shutrick från Molkom, Värmland har inte bara en lång karriär som låtskrivare åt allt från Svante Thuresson, Selfish och Bo Kaspers till otaliga barnprogram på SVT utan var också en poppis soloartist i det svenska 90-talet Peter växte upp i. Peter lyssnade flitigt på Davids klassiker från t.ex. plattan ”Finland” och tog intryck som satte sig djupt.
Efter att ha stött ihop på fester, konserter och spelningar med Davids ”dagjobb” barnmusikinstitutionen Orkester Pop (som Peter besökt med sin son), pratade dom om att skriva ihop.
David berättar: Vi sjöng både unisont och i stämmor – och tyckte att det lät bra. Vi hade långa samtal om stort och smått i textskrivandet och hittade vårt språk på ett naturligt sätt.
När 6 låtar fanns klara gick dom in i studion och skapade en EP som senare kompletterades med ytterligare spår till albumet ”En åldrande befolkning”.


Sagt om "En åldrande Befolkning"


"Låtarna de gör tillsammans är så smart utformade, ändå själva antitesen till skrytbyggen. Som duo med gemensamma referenser men olika infallsvinklar skapar de vital och ofta oförutsägbar musik, som talar med erfarenhetens röst men söker sig framåt med den nyfikna blicken hos en upptäcktsresande i pop."
/Sydsvenska Dagbladet, Håkan Engström


"..lättsam men detaljskarp skiva om livet bortom ungdomen med all sin samlade poprutin nedkokt till melodisk, halvakustisk samtidspop för en parallellvärld där The Beatles aldrig slutade vara giltig referens.
Fyndig i smådetaljer, väldigt inbjudande i det stora, med ett vemod lika djupsvenskt som någonsin Kent eller Olle Ljungström." / Dagens Nyheter, Nils Hansson


"En duo i melodihimlen. Det finns så oerhört mycket melodier och popkunskap i dessa två hjärnor. De gillar garanterat både Beatles från “Revolver”-eran, Pavement, 70-talets powerpop och Ted Gärdestad. Respekten och den broderliga kärleken är ömsesidig. ” / Borås tidning, Fredrik Söderlund


"Det båda sångrösterna är faktiskt som gjorda för varandra! Skickligt gitarrspel lyfter plattan, både elgitarr och akustiskt, med oväntade melodier och vändningar."
/Värmlands Folkblad, Frida Lindström

Datum / Tid

tisdag, 1 september 2020 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Stora Henriksvik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad