Menu

En hyllning till Ted Gärdestad

Stockholm

Stora Salen På Musikaliska
torsdag, 23 mars 2017 kl:18:30

En hyllning till TED GÄRDESTAD och hans musik


Hyllningskonserten med 13-mannabandet Rock´n Roll ”Maskinen” Machine, som gör turnén "En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik", spelade med Ted 1991-1996 när han på något sätt försökte återerövra sitt liv efter många års frånvaro från estraderna.


Ett 100-tal spelningar blev det med bandet tills den 13 december 1996. Det blev den sista offentliga spelningen Ted mäktade, därefter orkade han tragiskt nog inte längre och ändade sitt liv 22 juni -97.


Teds bror Kenneth skrev texterna till stämningarna som Ted ville förmedla i musiken och det måste sägas att hans texter verkligen kunde klä ord som rotar sig i lyssnarnas huvuden. Vem har inte nynnat till: Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Himlen Är Oskyldigt Blå, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Ge En Sol, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull m fl


Musikgenierna bröderna Gärdestad har gjort en odödlig låtskatt som lever vidare från generation till generation.


Bandet gör en hyllningskonsert i två akter för sittande publik. De blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att brödernas musik har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som de kopplar till de underbara låtarna.


Med sig har de Magnus Bäcklund som är en mästerlig sångare som bl a är känd från Fame Factory och Melodifestivalen med Fame. Han kombinerar sitt arbete som artist med jobbet som trafikpilot. Dessutom medverkar Ida "Mellan Dröm & Verklighet" Wiklund som har förärats med Ted Gärdestads-stipendium. Hon var bara 13 år när hon började skriva egna låtar och är en artist vi kommer få se mera av i framtiden.


Det som är extra fint med det här bandet är att Ted uttryckte vid en intervju i samband med en live-spelning i ett tv-program -93: -”att han ville spela med dom som han trivs med och som spelar musiken som han vill”. Dessutom har hans bror Kenneth nyligen uttryckt i en intervju att; - ”av alla de som spelade med Ted var ”Maskinen” de som bäst kunde hantera Ted och hans sjukdom”.


Välkommen till en härlig musikalisk kväll att minnas i kärlekens tecken, som var Teds ständiga budskap!
Ära gärna Ted med att klä dig i något rött, som var hans älsklingsfärg.


Mer information:


Smakprov på konsert: www.facebook.com/Tedhyllning/videos/1749562325333517/


Ted-hyllningen på Facebook: www.facebook.com/pages/En-hyllning-till-Ted-G%C3%A4rdestad-och-hans-musik/1437888989834187?fref=ts


Bandets facebooksida: www.facebook.com/groups/181486114376/?fref=ts


Länk till Youtube-klipp med låten Mellan Dröm & Verklighet med Ida Wiklund:
www.youtube.com/watch?v=5dqYQXyeyqM


Länk till Youtube-klipp med Magnus Bäcklunds framträdande med låten Take Me To The Pilot på Bingolotto:
www.youtube.com/watch?v=-wsxco1Ecj8


Bandets hemsida: www.maskinen.nu


En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-10-26 19:00:00
Blandat, HÄSSLEHOLM, Röda Salongen

Datum / Tid

torsdag, 23 mars 2017 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Stora Salen På Musikaliska

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad