Menu

Rethinking Europe: Ukraine - Galakonsert

Stockholm

Stora Salen På Musikaliska
tisdag, 24 oktober 2017 kl:17:00

Välkommen till den avslutande Galakonserten i den första Ukrainska Musikfestivalen i Sverige. Sedan invigningen 2014 har Ukrainska Institutet i Sverige arbetat för att öppna upp Ukraina för Europa och Europa för Ukraina genom kultur. Den första någonsin Ukrainska Musikfestivalen i Sverige, förutom att bekanta den svenska publiken med den ukrainska gömda musikskatten, ställer barn i centrum då de kommer att forma framtidens Europa.


Salen fylls av 150 unga talanger från Sverige och Ukraina: den äldsta och mest kända ukrainska barnkören Shchedryk som på scen möter barn från Adolf Fredriks Musikklasser Farsta, ungdomsorkester från Lviv Filharmonin och unga solister – prisvinnare i internationella tävlingar. Många av barnen har behövt lämna sina hem på grund av kriget i östra Ukraina. Nu får de möjlighet att visa sin talang i Sverige och framträda med Sveriges kända musiker Andrea Tarrodi, Natalya Pasichnyk, Jakob Koranyi.


Under de senaste århundradena reste många utländska kompositörer till Ukraina. Exempelvis tillbringade W.A. Mozarts son, Franz Xaver Mozart, större delen av sitt liv i staden Lviv, Ukrainas kulturhuvudstad, där han komponerade, spelade och undervisade piano. Många ukrainska kompositörer reste också utomlands för att senare återvända med ny inspiration och upprätta ett starkt band mellan öst och väst i sina musikaliska verk.


Utöver detta får publiken höra uruppförandet av det specialbeställda verket av Andrea Tarrodi – Songs of the Sky – Concertino baserat på en ukrainsk och svensk folkmelodi.


Missa inte detta unika tillfälle!

Datum / Tid

tisdag, 24 oktober 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Stora Salen På Musikaliska

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad