Menu

Leszek Mo?d?er & Lars Danielsson Sthlm Jazz Fest.

Stockholm

Stora Salen På Musikaliska
fredag, 11 oktober 2019 kl:19:00

Leszek Mo?d?er & Lars Danielsson duo concert – Stockholm Jazz Festival 2019
Svensk basvirtuos och polsk pianoekvilibrist i intimt och avskalat samarbete


Lars Danielsson är cellisten och basisten som alltid spelar med lyrisk närvaro och rytmiskt groove. Leszek Mo?d?er är en gudabenådad pianist som har ett melankoliskt anslag som gör sig alldeles lysande i en avskalad form. De båda musikerna är vana samarbetspartners. Att båda har en bakgrund inom den klassiska musiken anas i deras känsla och återhållsamhet, men det är som jazzmusiker de har nått internationell toppnivå.


Sveriges Radios P2 Live Jazz utnämnde deras gemensamma album Pasodoble till ett av 2007 års bästa album. Skivan skildrar ett avskalat och intimt minimalistiskt möte mellan två skickliga instrumentalister som förstärker och lyfter varandra. Sedan Pasodoble har det blivit fler samarbeten av olika slag. Tillsammans med andra har de bland annat släppt de fantastiska albumen The Time och Jazz at Berlin Philharmonic III: Leszek Mo?d?er & Friends. Men de har också hunnit spela massor med konserter tillsammans. När de nu spelar tillsammans under Stockholm Jazz Festival är ribban lagd extra högt.


Konserten är ett samarbete mellan Stockholm Jazz Festival och Polens ambassad i Sverige och sker i samband med 100-årsjubiléet av svensk-polska diplomatiska förbindelser. Konserten kommer att bli ett raffinerat inslag på festivalen och blir ett storslaget firande av det nära samarbetet – inte bara mellan dessa båda stjärnmusiker – utan mellan Sverige och Polen.


Ingår i Jazzhelg på Musikaliska 11 - 13/10.


Ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm och Stockholm Jazz Festival.


Stockholm Jazz Festival 11 - 20 oktober 2019
Stockholm Jazz Festival är årets största jazzhändelse och en av Sveriges äldsta festivaler. Årets festival är den åttonde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten. Sedan dess har festivalen vuxit sig större och starkare och nått nya publikgrupper och scener. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching.

Datum / Tid

fredag, 11 oktober 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Stora Salen På Musikaliska

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad