Menu

Hofesh Shechter - Double Murder

Stockholm

Stora Scen, Barnhusgatan 12-14
torsdag, 24 november 2022 kl:19:00

En ödesmättad, laddad och vild kväll med två verk av internationellt hyllade Hofesh Shechter. Gör dig redo för en virvelvind av koreografisk anarki. Och minns - det finns mer än ett sätt att dö.

I Clowns möter vi en mordisk fraktion. Är dom gycklare? En psykotisk flock? Eller är det vi?
I en olycksbådande och allt mer uppskruvad eufori tävlar dom om vem som kan mörda flest. Allt till ett partitur av pulserande ljus och hummande röster som hypnotiserar oss till att bli åskådare i denna makabra ceremoni. En vämjelig, teatralisk parodi av en värld där våld är ett oändligt spektakel. Hur långt är vi beredda att gå i underhållningens namn?

Kvällens andra del: The Fix är dess motsats. Tempot stillas, musiken mjuknar, dansarna möter oss naket, rått och empatiskt. Även om döden lurar precis under ytan lyser en strimma ljus. The Fix är en injektion med motgift och ett försök att reparera relationen mellan dansarna själva och publiken - en tid att laga de levande.

Double Murder hade världspremiär i september 2021 på Sadlers Wells i London. Clowns var från början en filmproduktion för BBC. The Fix är Hofesh Shechters första verk för sitt egna kompani sedan den hyllade "Grand Finale" som visades på Dansens Hus hösten 2019.

..........................................................................................................

Dansens Hus Stora scen, Barnhusgatan 12-14, Norrmalm
Föreställningslängd: 95 minuter inkl paus

Åldersrekommendation: Föreställningen är lämplig från 13 år.
Föreställningen innehåller våldsamma scener och hög musik.

..........................................................................................................

Hofesh Shechter

Hofesh Shechter (1975) är känd som en av Storbritanniens mest spännande samtidskonstnärer som skapar råa, fysiska levande samtida dansverk med laddad, atmosfärisk musik.
Shechter startade sin karriär som dansare i välkände Batsheva Dance Company i Israel. I början av 2000-talet flyttade han till England och sedan 2008 har han sitt eget kompani som på kort tid blivit ett av världens mest välrenommerade och hyllade.
Hans första stora verk Political Mother hade premiär 2010. Sedan dess har han korograferat bland annat "Sun" (2013), "Barbarians" (2015), Grand Finale (2017) och "Show"(2018).
Grand Finale visades hösten 2019 på Dansens Hus och föreställningen blev också nominerad till en Olivier Award for Best New Dance Production.
Hofesh Shechter har även koreograferat för andra ledande kompanier såsom Batsheva Ensemble, Nederlands Dans Theater 1, Candoco Dance Company, Paris Opera Ballet och Göteborgsoperan.
Shechter har också arbetat med såväl teater som opera och tv. Den första delen i nu Dansens Hus-aktuella "Double Murder", verket "The Clowns" gjordes just som en tv-produktion till engelska BBC.
2016 var han nominerad till en Tony Award för koreografin till Broadwaymusiken "Spelmannen på taket". Han skapar ofta själv musiken till sina verk - atmosfäriska kompositioner som ackompanjerar hans explosivt fysiska stil.

Datum / Tid

torsdag, 24 november 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Stora Scen, Barnhusgatan 12-14

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad