Menu

New Tide Orquesta

Stockholm

Musikaliska Kvarteret, Stora Scen
tisdag, 29 november 2022 kl:19:00

Releasekonsert för Mönster Outside
Hyllade New Tide Orquesta har sedan ett kvarts sekel stötts och blötts på turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien och hela Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.
Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande, mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen och de har spelat oräkneliga festivaler, klubbar och konserthus runt om i hela världen. Som ständiga outsiders känner de sig lika hemma i en konserthall i Peking, som på en rockklubb i Moskva, en tangoklubb i Buenos Aires eller en jazzklubb i Istanbul.
I november 2022 släpper New Tide Orquesta skivan Mo:nster Outside med musik från föreställningen med samma namn som gruppen skapat tillsammans med den New York-baserade koreografen Sidra Bell.
Per Störby Jutbring - bandoneon, syntar
Livet Nord - violin
Josef Kallerdahl - kontrabas
Johanna Dahl - cello
Thomas Gustavsson - piano
Johan Adling - ljuddesign

Datum / Tid

tisdag, 29 november 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Musikaliska Kvarteret, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad