Menu

Sommarpsalm

Stockholm

Storkyrkan
tisdag, 21 maj 2024 kl:19:00

Mädchenkantorei am Bamberger Dom
Johan Hammarström orgel
Vincent Heitzer dirigent
 
ur rogrammet
Waldemar Åhlen Sommarpsalm
Alessandro Costantini Confitemini Domino
Antonín Dvorak Psalm 121
Felix Mendelssohn Laudate pueri
Josef Gabriel Rheinberger Venite populi
David Willcocks Psalm 150
 
••••••
konsertlängd 1 h
entré | 180 kr (onumrerat)
 
Körutbytet med Mädchenkantorei am Bamberger Dom påbörjades 2023, då Uppsala domkyrkas flickkör besökte Tyskland och kören. Organist med på resan var Johan Hammarström, som inbjöd den tyska flickkören att gästa Storkyrkan. Ett år senare är det nu dags för detta besök.
Mädchenkantorei am Bamberger Dom grundades 1989 på initiativ av domkyrkans dåvarande kapellmästare Werner Pees. Kören har sedan dess etablerat sig som en pålitlig ensemble med en fast plats i kyrkans liturgi. Förutom medverkan i gudstjänster håller den även egna konserter. Kören gör regelbundet resor i Tyskland och utomlands, har deltagit i körtävlingar samt medverkat i tv, radio och på cd. För närvarande är cirka 60 flickor i åldrarna 7-20 år medlemmar. Sedan 2022 leds Mädchenkantorei am Bamberger Dom av Vincent Heitzer.
Kören eftersträvar en hög musikalisk nivå men månar också om gruppens trevliga gemenskap. Inom ramen för körens verksamhet anordnas därför gemensamma fritidsaktiviteter även av icke-musikalisk karaktär.
I Storkyrkan bjuder kören på ett blandat program med europeisk körmusik från olika sekler efter sin inledande tolkning av Waldemar Åhléns Sommarpsalm.

Datum / Tid

tisdag, 21 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Storkyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

144kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad