Menu

Vierge moderne

Stockholm

Storkyrkan
söndag, 12 maj 2024 kl:16:00

Göteborgs Flickkör
David Molin piano
Birgitta Mannerström-Molin dirigent
 
Ur programmet
Lina Nyberg Resilien silence - Unruly songs uruppförande
Anna Cederberg-Orreteg  Nyskrivet stycke uruppförande
Britta Byström Fantasi över Byssan Lull
Henrik Dahlgren Forever Young
Arvo Pärt Vater unser
Benjamin Britten ur Missa brevis
 
••••••
konsertlängd 1 h
entré | 180 kr (onumrerat)
Konserten har 6 års åldersgräns 

Vierge moderne är namnet på Edith Södergrans dikt som inleds med orden ”Jag är ingen kvinna. Jag är ett neutrum.” och avslutas med ”jag är ett vatten, djupt men dristigt upp till knäna, jag är eld och vatten i ärligt sammanhang på fria villkor...”
Kring detta tema har Göteborgs flickkör skapat ett spännande program med flera verk som är specialskrivna för kören av nutida genreöverskridande kompositörer som Lina Nyberg, Anna Cederberg-Orreteg, Britta Byström och Henrik Dahlgren.
Göteborgs Flickkör är en fristående kör som består av 20-25 körsångare i åldrarna 14-20 år. Kören kännetecknas av höga ambitioner och en varm gemenskap. Repertoaren består av såväl klassisk musik som av pop- och folkmusik från olika delar av världen. Under året har kören bland annat framfört Faurés Requiem, Pergolesis Stabat Mater samt musik av Arvo Pärt. Flickkören samarbetar även regelbundet med Göteborgs Symfoniker.
Kören leds av Birgitta Mannerström-Molin, som är utbildad sångpedagog och kördirigent, hemmahörande i Göteborg. Hon undervisar bland annat på Högskolan för Scen och Musik samt har uppdrag som konstnärlig rådgivare och körledare hos Göteborgs Symfoniker.

Datum / Tid

söndag, 12 maj 2024 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Storkyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

144kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad