Stäng reklam
Menu

Aftonport till evigheten

Stockholm

Storkyrkan
söndag, 6 oktober 2024 kl:16:00

S:t Jacobs Vokalensemble
Mikael Wedar dirigent

Människans förhållande till jorden samt livets och dödens stora frågor är temat för S:t Jacobs Vokalensembles höstkonsert.
Sofia Söderbergs tolkning av Herrens bön - Moder Jord - är en påminnelse om det ansvar vi gemensamt har för vår planet. Martin Åsander låter ett naturlyriskt skimmer vila över sin tonsättning av Pär Lagerqvists existentiella dikt Aftonport till evigheten från 2016. Frank Martin skrev sin Mässa för dubbelkör 1922 som en uppgörelse mellan sig själv och Gud. De fem satserna - Kyrie-Gloria-Credo-Sanctus-Agnus Dei - var alltså inte tänkta att framföras, men med sin skönhet avseende stämföring och harmonik har verket gått till historien som epokgörande och blivit en modern klassiker sedan uruppförandet 1963.
Karin Rehnqvists Haya! är en sång till dagens glädje på det för ändamålet nyuppfunna språket hayanska. På slutet viskas några rader på engelska, hämtade från indiansk poesi; The morning star is up. I cross the mountains into the light of the sea.
Henrik Dahlgrens körverk The Butcher’s Boy är ursprungligen en amerikansk folkvisa om olycklig kärlek, otrohet och död. Stycket uruppfördes i Aberdeen 2023 och fick i våras sin svenska premiär med S:t Jacobs Vokalensemble.
Repertoar
Sofia Söderberg Moder Jord
Martin Åsander Aftonport till evigheten
Frank Martin Mässa för dubbelkör
Karin Rehnqvist Haya!
Henrik Dahlgren The Butcher’s Boy

Entré: 180 kr
6 års åldergräns
Observera att inga stora väskor, ryggsäckar, resväskor och barnvagnar får medtas in i kyrkorummet!

Datum / Tid

söndag, 6 oktober 2024 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Storkyrkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

144kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad