Menu

Stockholms Hjärta

Stockholm

Stortorget Gamla Stan
fredag, 7 september 2018 kl:11:00

De flesta historier du hörde som liten är sanna. Under vår stadsvandring i Gamla stan kan du nästan uppleva stämningen när blodet rinner över Stortorget, känna doften av aska när slottet Tre Kronor står i brand och äcklas av stanken från flugmöten. Är du ute efter en kort introduktion till en av Stockholms bäst bevarade stadsdelar är det här turen för dig. Vår stadsvandring i Gamla stan, Stockholms Hjärta, både förvånar och förundrar!

Medan vi tar en promenad över Gamla stans kullerstenar föreställer vi oss ett Stockholm för länge sedan, där getter betar på taken och sopor kommer flygande ut från fönstren. Vi skildrar hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Barnen brukar älska berättelserna om de gyllene fåglarna som med sina magiska krafter skyddade området från bränder.

www.ourwaytours.com/sv/vara-turer/tur/stockholms-hjarta

Turen är ca 90 min lång.

Stortorget finns omnämnt som stora torghit (1420) och stoor tårgeett (1646). I Erik XIV:s privilegier för Stockholms stad av år 1563 stadgades att all handel skulle drivas på Stortorget och inte på malmtorgen. När senare torgen utanför Gamla stan fick tillåtelse till ”bond- och mångelskehandel” var det dock Stortorget som försåg den inre staden med livsmedelsvaror. Så småningom förlades torghandeln för denna stadsdel till Järntorget och slutligen till Kornhamnstorg. All annan försäljning än av mjölk förbjöds på Stortorget 1849.

Datum / Tid

fredag, 7 september 2018 kl: 11:00

Plats

Stockholm, Stortorget Gamla Stan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 195kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad