Menu

Puss & Snusk

Stockholm

Stortorget Gamla Stan
lördag, 3 september 2016 kl:16:30

Älskarinnor, sjukdomar och barnbördshus, driftiga kvinnor, flugmöten och bedragna män - det är bara några av inslagen i denna promenad!

Följ med oss på en resa till svunna tider i den gamla staden, där människor uthärdade ett liv i motgång men tidvis också gladdes tillsammans med vänner; man åt, drack och dansade på stadens många krogar. Bedragna män ruvar på hämnd och knipsluga bondfångare ser sin chans att lura av folk en och annan krona, i en stad fylld av vinddrivna figurer blandat med allsköns sorglösa individer som tar livet med en klackspark.

Under sommarmånaderna avslutas turen på Riddarholmen, denna vackra men obebodda och sällan besökta ö, vars historia berättar om munkars liv i celibat, kunglighet- ers skandaler och det ”vanliga” folkets hårda levnadsvillkor.

Tänk att två ord och en vandring kan rymma så mycket av Stockholms historia!

Utgår från: Stortorget, Gamla Stan.

Turen tar 90 min

Mer info på:
www.stockholmourway.com/sv

Stortorget finns omnämnt som stora torghit (1420) och stoor tårgeett (1646). I Erik XIV:s privilegier för Stockholms stad av år 1563 stadgades att all handel skulle drivas på Stortorget och inte på malmtorgen. När senare torgen utanför Gamla stan fick tillåtelse till ”bond- och mångelskehandel” var det dock Stortorget som försåg den inre staden med livsmedelsvaror. Så småningom förlades torghandeln för denna stadsdel till Järntorget och slutligen till Kornhamnstorg. All annan försäljning än av mjölk förbjöds på Stortorget 1849.

Datum / Tid

lördag, 3 september 2016 kl: 16:30

Plats

Stockholm, Stortorget Gamla Stan

Karta (Google)

Typ

Guide

Kostnad

85kr - 170kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad