Menu

Inferno

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
lördag, 21 oktober 2017 kl:11:00

För barn mellan 6-10 år
Premiär 7 oktober


Medverkande: Siri Hamari
Regi och bearbetning: Anna Pettersson
Videodesign: Max Marklund
Ljus: Max Mitle
Musik: Gustave Lund
Mask: Susanne Von Platen


August Strindbergs Inferno är en klassiker som utspelar sig i Frankrike där han gör alkemiska experiment och drabbas av hallucinationer, paranoia och mardrömmar. Hans huvudkudde antar mänskliga former, han tror sig vara förföljd och hör knackningar i väggarna. I byn där han vistas kallar byborna honom för knäppgöken. I ett annat land sitter en liten dotter och väntar på sin pappa. Var går gränsen mellan fantasi och verklighet? Vem går det att prata med om ens hemliga fantasier och drömmar? Kan en vuxen vara lika rädd som ett barn? Vem är det i så fall som kan trösta?


Strindbergs Intima Teaters uppsättning av Inferno, i regi av Anna Pettersson och med Siri Hamari i rollen som Strindberg, är en lekfull berättelse om gränslösa drömmar och lustfyllt skrämmande fantasier. Med hjälp av trolleri, clown och film gestaltas Strindbergs skildring av skaparkris och sökandet efter nya former.


Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid

lördag, 21 oktober 2017 kl: 11:00

Plats

Stockholm, Strindbergs Intima Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad