Menu

SIT:s Feministiska Bergmanfestival - SÖN 26

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
söndag, 26 augusti 2018 kl:10:30

Strindbergs Intima Teater bjuder in till Feministisk Bergmanfestival 22/8-2/9
Möt Harriet Andersson, Gunnel Lindblom, Marie Göranzon och Ewa Fröling i ett samtal om Bergman, öppningsdagen 22/8 på Strindbergs Intima Teaters feministiska Bergmanfestival.
Välkomna att ta del av vårt tolv dagar långa och späckade program med föreställningar av och med Charlotte Engelkes, Anna Wallander, Staffan Westerberg, Azin Borhani, Kimiya Faghih, Arvid von Heland, Hannah Sommerfors Julia Sporre, Linnea Nilsson, Hanna Nygårds, Andreas Ferrada Noli, Teatergruppen Hundarna, Anna Pettersson, m.fl. samt samtal, workshops och readings med Ulla Åberg, Lars Ring, Amelie Björck, Karin Helander, Carolina Frände, Jane Friedmann, Kristina Adolphsson, Cecilia Lindqvist, Mikaela Ramel, m.fl.
SIT fokuserar de kvinnor som arbetat med och som lyft Ingmar Bergman och hans verk. Stolt presenterar vi fyra skådespelerskor som arbetat med Ingmar Bergmans texter och med densamme som regissör; Harriet Andersson, Ewa Fröling, Marie Göranzon och Gunnel Lindblom. På festivalens öppningskväll 22/8 möts de i ett unikt samtal om arbetet med Bergman och hur de har förhållit sig till de strukturer som dominerat svensk talteater och film.
Målsättningen med festivalen är att placera Bergmans verk och arv genom nytolkningar, renoveringar och aktuella diskurser. SIT fortsätter undersöka möjligheten att knyta an svensk teaterhistoria med morgondagens berättelser genom att utgå ifrån skådespelarens gestaltning. Nu är det dags att se över relationen mellan Strindberg, Bergman och den kanon som dominerat och påverkat idén om kvalité. Vitalitet, närvaro, nerv och interaktion står i fokus för att generera nya former, uttryck och berättelser som leder in i framtiden.


Välkommen till Strindbergs Intima Teaters feministiska Bergmanfestival 22/8 - 2/9
För mer information se: www.strindbergsintimateater.se


Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid

söndag, 26 augusti 2018 kl: 10:30

Plats

Stockholm, Strindbergs Intima Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad