kl: 19:00

Isjungfrun

Strindbergs Intima TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Victoria Benedictsson ligger i hotellrummet i Köpenhamn, förgiftad av morfintabletter, svävande mellan liv och död.
I ett annat rum på hotellet sitter Strindberg och skriver på Fröken Julie. Det märkliga är att Victoria tycker sig höra vad han skriver: ”Jag skulle vilja se ditt blod, din hjärna på en träkubbe – jag skulle vilja se hela ditt kön simma i en sjö som den där...”
Det är ju hennes egna tankar! Men Strindberg vet inte hur pjäsen skall sluta...
inte ännu.


ISJUNGFRUN är en pjäs om författaren Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren, hennes författarskap och hennes relation till litteraturoraklet Georg Brandes – sin tids kulturprofil.
Var hon ett offer, ”den värnlösa och förförda”? Eller ”en kobra, en giftorm av farligaste slag”?


I rollen som Victoria Benedictsson: Iwa Boman
Manus: Cecilia Sidenbladh
Regi: Lena Söderblom
Scenografi: Roland Söderberg


Föreställningen är 1 tim 15 min lång.


Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-04-03 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: