Menu

Moderskärlek

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
torsdag, 26 mars 2020 kl:19:00

Fritt efter August Strindberg


Moderskärlek av August Strindberg är en av fyra enaktare skriven 1892. Den utspelar sig på en badort i skärgården och handlar om relationen mellan mor och dotter. En av dotterns väninnor visar sig vara hennes halvsyster och en rad lögner uppdagas.


Pjäsen skrevs efter August Strindbergs och Siri von Essens skilsmässa. Porträttet av modern som smutskastar dotterns fader är inspirerat av von Essen.


I Anna Petterssons iscensättning står tematiken om en stark relation mellan mor och dotter i fokus. De fem skådespelerskorna glider mellan rollerna och mellan nutid och dåtid.


Föreställningen är ett samarbete mellan Strindbergs Intima Teater, Västmanlands teater och Västmanlands amatörteaterföreningar.


Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid

torsdag, 26 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Strindbergs Intima Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad