Menu

Odlad frukt

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
tisdag, 1 februari 2022 kl:18:00

För högstadiet, gymnasiet och vuxna


31/1 är det urpremiär för Odlad frukt, ett spännande samarbete mellan Strindbergs Intima Teater och Teater Theatron, som är en Malmö baserad teatergrupp. Föreställningen utgår ifrån en bearbetning efter Strindbergs novell med samma namn och är en musikalisk roadtrip där vi följer huvudpersonen Sten Ulvfot, en tidigare förmögen ung man som förlorat allt han äger.


I Anna Petterssons bearbetning dras paralleller mellan Stens resa under 1400-talet till den globaliserad värld i ständigt accelererande förändring vi befinner oss i idag. Ena dagen lever Sten ett liv i överflöd för att nästa dag finna sig vara onödig och oduglig för samhället han existerar i. Precis som vi…


På scen står Teater Theatrons Suzanna Santrac och Zeljko Santrac, samt en internationell gäst: den jordanske sångaren och multiinstrumentalisten Yahia Najem. Tillsammans bär trion på en mängd erfarenheter av uppbrott och migration, om att flytta till ett land med ett annat språk och där förutsättningar, kommunikation och sociala överenskommelser ser helt annorlunda ut.


På scen: Suzanna Santrac, Zeljko Santrac & Yahia Najem.
Regissör/Bearbetning av: Anna Pettersson.
Ljussättare/Scenograf: Max Mitle.
Grafisk formgivare: Gustave Lund.
Snickare: Zarko Deak.
Dockmakare: Milica Grbic Komaszec.
Affischfotograf: Per Bolkert.
Pressfotograf: Sascha Kajic.
Producent: Oliver Lindman & Strindbergs Intima Teater.


Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid


tisdag, 1 februari 2022 kl:18:00

Plats

Stockholm
Strindbergs Intima Teater
Barnhusgatan 20


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad