Menu

Tschandala / Tattaren

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
torsdag, 1 december 2022 kl:19:00

Tschandala/Tattaren - en ROMANIrekonstruktion av en förlorad identitet
I skuggan av folkhemmets framväxt döljer sig ett stort mörker; en raffinerad utrensning av en folkgrupp pådriven av de antiziganistiska krafter som var starka i vårt svenska samhälle, och i världen, under denna tid och vars eko genljuder in i vår samtid.
Genom en personlig berättelse vill Lindy Larsson ge röst åt resandefolket och synliggöra en blind fläck i vår svenska historia. Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp; men också om överlevnad, läkande och frigörelse; en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet; en musikalisk manifestation för romanifolket; en revision av den svenska historien och en uppgörelse med Strindberg och hans antiziganistiska kortroman Tschandala.

Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid

torsdag, 1 december 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Strindbergs Intima Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

185kr - 225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad