Menu

Dom enda relevanta

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
tisdag, 13 december 2022 kl:19:00

Med avstamp i pjäsförfattaren Anne-Charlotte Lefflers liv och verk har en nyskriven fiktiv historia vuxit fram om fyra kvinnors vänskap på 1880-talet. Föreställningen innehåller utdrag från Lefflers egna pjäser och är inspirerad av hennes liv och sociala kretsar. Karaktärer och konversationer baserade på dem teman och figurer Anne-Charlotte själv skrev om.
Under stockholms natthimmel blir Anna, Emelie, Karoline och Ester utmanade, förälskade och sorgsjuka. I omlopp finns även en viss Arvid Falk som rör sig i Berns salonger med sina grabbar. Med Röda Rummet till höger och hjärtat till vänster sätts deras konstnärskap och systerskap på prov medan de förbannar sig över vad kultursverige är och alltid har varit: Ett enda stort runkeri.
Regi: Cornelia Longueville
Manus: Cornelia Longueville och Mira Mitchell
Nykomponerad musik: Elin Swartling och Clara Kihlborg
På scen: Hilda Krepper, Dorothea Norling, Freja Larsson, Mira Mitchell

Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid

tisdag, 13 december 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Strindbergs Intima Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

90kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad