Menu

Karantänhotellet

Stockholm

Strindbergs Intima Teater
måndag, 29 maj 2023 kl:19:00

I föreställningen Karantänhotellet möter vi tre karaktärer som alla talar sitt eget språk (norska, svenska och danska).
Berättelsen utspelar sig på ett så kallat karantänhotell, ett självhjälpscenter för ensamma. I denna verklighet uppfattas ensamhet som en sjukdom som hotar samhället och det har därför skapats ett hotell där de ensamma ska få plats tills de inte längre är ensamma. Ensamhet uppstår när man är ofrivilligt själv, på hotellet måste man därför lära sig att klara sig själv utan att bli ensam.
Karantänhotellet är en humoristisk och tankeväckande föreställning om tabut ensamhet. Varför blir vi ensamma? Vad händer med oss när vi blir det? Och är det farligt att vara ensam eller en grundförutsättning för att vara människa?

Intima teatern startades av August Strindberg och teatermannen August Falck som ville ha en ”intimare”, mindre scen att sätta upp sina egna pjäser på och möta en publik på ett mer nära sätt. Ensemblen bestod till en början av unga, okända skådespelare. Manda Björling, Anna Flygare, Fanny Falkner och August Falck själv hörde till de ledande aktörerna under dessa år. Fram till och med teaterns stängning 1910 gavs drygt 1 100 föreställningar fördelat på 24 olika strindbergspjäser. Fem av dessa skrevs direkt för Intima teatern av Strindberg.

Datum / Tid

måndag, 29 maj 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Strindbergs Intima Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad