Menu

Maria Lundqvist, Bengan Janson & Bohuslän Big Band

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
onsdag, 14 februari 2018 kl:19:30

Rosen och Polaren Per – en hyllning till Zetterlund och Vreeswijk


Tillsammans med Bohuslän Big Band bjuder Bengan Janson, Maria Lundqvist och Örjan Fahlström in till en konsert med toner hämtade ur Monica Zetterlunds och Cornelis Vreeswijks älskade och omfångsrika visskatt. Oförglömlig musik i nya, spännande arrangemang av Örjan Fahlström som också är kvällens dirigent. Tillsammans tolkar de två folkkära personligheter med engagemang och en blixtrande skärpa i klang och ton från kärleken, förlustelsens och längtans land. Lekfullt, lättsamt och elegant men med ett tilltal som berör på djupet.


Maria Lundqvist är en av våra mest folkkära skådespelare, ständigt aktuell i film och på tv och på teaterscenen. Maria har ett alldeles eget unikt tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.


Bengan Janson är dragspels-virtuosen och spelmannen som behärskar många olika musikstilar och medverkar i alla möjliga olika musikaliska sammanhang. Han har tidigare samarbetat med Marie Fredriksson, Putte Wickman, Jan Lundgren, Janne Åström, Sven-Bertil Taube, Loa Falkman, Jill Johnson m.fl.


Bohuslän Big Band är det kreativa och fräscha storbandet som inte räds för någonting i musikens värld. Med tradition och nytänkande ligger bandet i framkant och har ett fantastiskt renommé världen över.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

onsdag, 14 februari 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

285

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad