Menu

Strage on Stage – Luciakväll med Fredrik Strage

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
måndag, 13 december 2021 kl:18:30

Natten går tunga fjät den 13:e december men inte lika tunga som Fredrik Strages anekdoter när föreställningen "Strage on stage" återvänder till Södra teatern en sista gång.


Fira Lucia genom att se denna fusion av föreläsning och popkulturell predikan som handlar om rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.
Som skribent, poddare, författare och dj har Fredrik Strage i mer än 30 år ägnat sig åt popmusik.
På Södra teatern bjuder han på en underhållande och överraskande show om sitt liv vid kravallstaketet, om rädslan för att bryta lårbenshalsen i en moshpit och om huruvida musik betyder lika mycket nu som förr.


– På åttiotalet var "Luciarock" ett begrepp. Det arrangerades konserter och visades rockgalor i tv, säger Fredrik Strage.


Genom att framföra "Strage on stage" en sista gång på Lucia hoppas jag skapa samma vibbar som den klassiska Luciarocken som sändes från Westfalenhallen i Dortmund 1983 med bland andra Iron Maiden och Def Leppard.
Till skillnad från de banden spelar jag inte metal utan pratar bara om den. Men publiken kommer garanterat att headbanga även till "Strage on Stage".


**Vi gillar säkra och trygga evenemang!** Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa ***vaccinationsbevis*** för att komma in på detta evenemang.
***Vaccinationsbevis*** gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från **1 dec**. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. ***Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget***.


**Välkommen!**


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

måndag, 13 december 2021 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad