Menu

Christian Kjellvander

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 13 februari 2022 kl:19:00

På scen tornar han upp sig lika orubblig, för att inte säga ointaglig, som han låter på skiva, alltid med blicken fäst vid horisonten. På varje ny skiva stakar Christian Kjellvander ut en bestämd linje som han håller från start till mål. Så här långt in i den snart tre decennier omfattande karriären framstår han som en av den svenska rockens främsta stilister och visionärer, begåvad med en sorts oängslighet och tyngd du bara får av att nöta, nöta och nöta dina färdigheter på vägar, i replokaler och i studior. I dag känns det uteslutande självklart att nämna honom jämte mästare som Leonard Cohen och Nick Cave.


Christian Kjellvander har i många år varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap, inte minst togs detta till sin spets på Tonbruket-samarbetet Doom Country i början av 2020 som möttes av jublande kritiker och som fick Nöjesguiden att utbrista ”ett sant mästerverk”.


Hösten 2020 släpps Christian Kjellvanders åttonde studiosoloskiva "About love and loving again", som bland annat innehåller singeln "Process Of Pyoneers". Se honom på Stora Scen 13 februari i vad som utlovas bli en trollbindande intim konsert.


Åldersgräns: 18 år (13 år i målsmans sällskap)


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.



Christian Kjellvander
2024-05-04 19:00:00
Göteborg, Pustervik



Christian Kjellvander
2024-06-16 16:00:00
Blandat, NYKÖPING, Fåfängans Trädgårdscafe



Christian Kjellvander
2024-08-01 19:30:00
Stockholm, Ekermanska Malmgården

Datum / Tid

söndag, 13 februari 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad