Menu

THE REAL GROUP FESTIVAL

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
torsdag, 18 augusti 2022 kl:19:30

Välkommen!
Riltons Vänner, Reign, The Real Group XL
Tre grupper med bas i Stockholm bjuder festivaldeltagare och nyfiken publik på musik med rösten i fokus. Konserten är en del av en fyra dagar lång festival med konserter & workshops.
REIGN
är sex starka röster från olika delar av Sverige som numera är baserade i Stockholm. De har sedan 2017 satsat på liveframträdanden på Stockholms pop- och klubbscener. Där har de skapat sig ett rykte om att vara en unik liveakt där sårbarhet och kraft förenas.
REIGN har gjort omtalade live sessions och under sommaren 2018 släpptes deras första singel Lions som dessutom är ledmotiv till podcasten Stockholm - A womans place. Våren 2019 släppte REIGN ännu en efterlängtad live session och singel nummer två Falling.
REIGN består av:

Anna Lindahl - sång, slagverk, perc.
Hanna Bylund - sång, slagverk, perc.
Lili Holényi - sång, slagverk, perc.
Cosima Lamberth - sång, syntbas, perc.
My Schaffer - sång, percussion
Helen Salim - sång, percussion

RILTONS VÄNNER
Under åren har gruppen hunnit med att släppa sex album och gjort c.a 1000 framträdanden i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Ryssland, Kina, Japan samt USA. De har mottagit många priser & fina recensioner, inte minst internationellt. 2006 mottog de a cappella-världens egen ”Grammy” i CASA:s tävling för inspelad vokalmusik.
Musiken som Riltons Vänner framför spänner över flera genrer – från nordisk vokalpop till nordiska vokalpip. Ibland covers, ofta originalmusik. Alltid a cappella. Bredden syns även i Riltons Vänners många olika samarbeten. De har jobbat och uppträtt tillsammans med Henrik Dorsin, Rigmor Gustafsson, Magnus Lindgren, Åsa Jinder och Janne Schaffer för att nämna några. Under många år fungerade också Riltons Vänner som kör i Electric Banana Band, där de i chockrosa kläder gick under namnet ”Los Flamingos”.
Sångare:

Johanna Löf-Cervin
Daniel Greayer
Mia Greayer
Linnéa Rilton
Sebastian Rilton

THE REAL GROUP (XL)
Sedan starten 1984 har hyllade The Real Group gjort nära 3000 konserter över hela världen och utmanat gränserna för vad som kan åstadkommas med rösten som enda uttrycksmedel. Det nya teamet bjuder på ett program med en spännande blandning av jazz, pop och körmusik i The Real Groups egen a cappella-stil. Kvällens konsert bjuder på överraskningar och gäster.
Medlemmar:

Clara Fornander
Joanné Nugas
Johannes Rückert Becker
Axel Berntzon
Daniele Dees



Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

torsdag, 18 augusti 2022 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

240kr - 395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad