Menu

Popsicle

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
fredag, 26 augusti 2022 kl:21:00

Den 26 augusti kommer Popsicle och tar över Stora Scen på Södra Teatern!
Endast en gång tidigare har Södra Teaterns Stora Scen öppnat upp för en ståkonsert. Då var det Red Hot Chili Peppers, nu är det dags igen när Popsicle intar scenen. Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt grammis-vinnande debutalbum Lacquer.
Norrlands-bandet följde upp detta med albumen Abstinence, Popsicle och Stand Up And Testify. Skivorna innehöll klassiska låtar som b.la. Sunkissed, Hey Princess och Not Forever som har varit soundtracket till mångas 90-tal.
Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner. De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad. Sen comebacken har dom tagit plats både på Gröna Lund, Liseberg, Way Out West, Pustervik och KB, men det här blir en av de få spelningar de gör i år.
”Södra Teatern är nog Stockholms allra finaste konsertlokal och det känns väldigt speciellt att få köra en kväll där. Vi har gått igenom katalogen och hittat minst en låt som vi aldrig spelat live förut som vi tänkte förgylla kvällen med.” säger bandets sångare Fredrik Norberg
Support denna kväll är det Göteborgsbaserade postpunkbandet Beverly Kills.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

fredag, 26 augusti 2022 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad