Menu

STOCKHOLM TAP FESTIVAL

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 9 april 2023 kl:20:00

STOCKHOLM INTERNATIONAL TAP DANCE FESTIVAL****
Show med flera av världens bästa steppdansare!
Europas största steppfestival presenterar några av världens främsta dansare i denna galaföreställning med svängande livemusik, pulserande rytmer och mäktig dans! Varmt välkomna till "STF 2023 Professional Showcase Gala”!
Vi är tillbaka med 11e upplagan av festivalen som varje år avslutas med denna hejdundrande show, och som alltid har vi absoluta världstoppen inom stepp på plats i Stockholm. Bland våra artister finns flera vinnare av Bessie Award och många har uppträtt på Broadway och platser som Carnegie Hall, Sadlers Wells, Lincoln Center, The Joyce Theater.
På scen:
Brenda Bufalino (USA), Sam Weber (USA), Kazunori Kumagai (JPN), Lisa La Touche (CAN), Anthony Morigerato (USA), Sarah Reich (USA), Nicholas Young (USA), Star Dixon (USA), Mark Mendonca (USA).
Missa inte heller vår öppningsföreställning “CABOOM", 5 april här på Södran!
Stockholm Tap Festival 2023 pågår 5-11 april och är en av världens största steppfestivaler med performances, battles, jams, och workshops för alla nivåer, helt nybörjare och upp. www.stockholmtapfestival.se
Stepp/Tap är en del av rötterna inom afro-amerikansk kultur, med en lång historia och tradition som även jazz, funk och hip hop härstammar ifrån. I USA har tap dance officiell status som en egen konstform, där både det en hör och det en ser har lika stor betydelse. Dansaren är också musiker, med skor och golv som sitt instrument.
Med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet

Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 9 april 2023 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

155

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad