Menu

Teater Barbara: Barbie-Nils Och Pistolproblemet

Stockholm

TEATER BARBARA - på Pipersgatan 4
lördag, 21 oktober 2017 kl:11:00

TEATER BARBARA: BARBIE-NILS OCH PISTOLPROBLEMETMålgrupp: Från 4 år /FamiljeföreställningEn spännande berättelse om modet att våga vara sig själv, oavsett vad andra tycker!Nils fyller 5 år och får önska sig vad han vill i leksaksaffären. Och han vet precis vad han vill ha: En Barbie i rosa balklänning! Plötsligt vill pappa inte alls att Nils ska få välja själv. Han försöker med alla medel få Nils att välja en pistol i stället.- Nils, om du har en pistol, då måste ju folk göra som du vill!Då får Nils en idé…Barbie-Nils och Pistolproblemet handlar om pojkar, pistoler, dockor – och drömmar. Det är en föreställning om genus, mod och barns rätt. Och om hur svårt det är att vara förälder. Vi möter en pappa som vill göra allting rätt, men som missar det viktigaste – att lyssna till sitt barns vilja. Nils och hans pappa spelas både av skådespelare och av dockor. Det är alltså en pjäs om en kille som inte får leka med dockor, som spelas av två män… som leker med dockor.Föreställningens längd: ca 30 min. PRESSRÖSTER“En imponerande och angelägen barnpjäs, spelad av lyhörda Anders Jansson och Johan Ehn”
Maria Nyström, Upsala Nya Tidning“Dramats dilemma, som egentligen är fler än bara ett (historien handlar alltså inte ”bara” om genus) blir med Nils och pappans samspel till ett både konstnärligt och existentiellt berörande skådespel”
Maria Herngren, Modern barndom“Jag gillar att man tillåter och förmedlar att ungar inte är några dumskallar och du kan inte dra vilka valser som helst mot dem. Heja Nils!”
Lotta Altner, Kulturbloggen Manus: Johan Ehn (efter en bok av Kari Tinnen och Mari Kanstad Johnsen) Regi: Carina JingrotMedverkande: Anders Jansson och Johan EhnScenografi/Kostym: Johan EhnDockmakare: Jenny BjärkstedtMusik/Ljud/Ljus: Rickard FolkeOBS! Ring 08-668 64 70 eller maila till info@barbara.nu om det skulle vara slutsålt här på Kulturbiljetter

Datum / Tid

lördag, 21 oktober 2017 kl: 11:00

Plats

Stockholm, TEATER BARBARA - på Pipersgatan 4

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad