kl: 18:00

Teater Barbara: Kom Igen, Caritha!

Teater BarbaraDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En existentiell show om livet som det blev!En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt. Nu gäller det! Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen livet som det blev som bjuder upp till dans.Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv.  Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden.
Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern.Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.Manuset är skrivet av den hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009.Programmet fick mycket uppmärksamhet och många engagerade lyssnare. Lotta kan även höras som krönikör i ”God morgon världen” i P1. Ljudbilden är central i föreställningen och är inspirerad av radioformatet. Musiken går som en röd tråd genom showen som är fylld med drastisk humor, sorg, vemod och hoppfullhet.På scenen dyker Carina Jingrot, som spelar Caritha, ner i havererade drömmar, tar lackmustest på samtiden och försöker förstå hur vi ska klara av insikten om att allt förr eller senare tar slut. Ensam på scen vobblar hon mellan sina minnen, känslor och tankar. Steg för steg blir hon klarare över hur hon ska leva, aldrig säker, men under pjäsens 55 minuter erövrar hon en ny utgångspunkt att attackera livet från.Du kommer att känna igen dig, inspireras och förfäras.Manus: Lotta Erikson,
Skådespelare: Carina Jingrot
Regi: Malin Morgan
Ljuddesign: Klara Erikson
Musik: Peter Reynolds
Kostym: Ninni Hasselberg
Foto: José Figueroa
Tekink & Ljus: Rickard Folke

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-03 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Pipersgatan 4


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook