Menu

Främlingsleguanen

Stockholm

Teater Brunnsgatan Fyra
lördag, 8 april 2017 kl:19:00

Martina Montelius hyllade debutroman FRÄMLINGSLEGUANEN dramatiseras av författaren och får urpremiär på Teater Brunnsgatan Fyra den 31 mars 2017.

Av: Martina Montelius
Regi: Natalie Ringler
I samtliga roller: Anna-Lena Efverman & Robert Fux

Martina Montelius debutroman Främlingsleguanen fick ett enastående mottagande när den kom ut 2013, och lever kvar i sina många läsares medvetanden som en lågintensiv eld och vänlig rustning mot smärtan. Nu blir den för första gången teaterföreställning, i dramatisering av författarinnan själv. För regin står Natalie Ringler och i samtliga roller ser vi Anna-Lena Efverman och Robert Fux. Främlingsleguanen är en lustfyllt skrämmande och farligt rolig irrfärd genom ett överintelligent litet barns elektrifierade medvetande. En berättelse om att vara helt ensam i världen och om det vakuum som bildas när sorgens orsak har hunnit driva för långt ut i de gröna vattnen.

En gravt överintelligent, gastkramande ensam och evigt vårdande gestalt, fyra och ett halvt år gammal, lever ensam med sin leguan i en hemligstämplad kranskommun. Var är barnets upphovsmän? De har fått förhinder. De befinner sig på en obesitasklinik utanför Schwarzwald. De är placerade på Affektivt Centrum i Blomstermåla. De står på en diet av aprikospuré och lagerblad på Stockholms Katthem. Stundom hörs de grumsa inifrån skafferier och innerfickor, där även pengarna bor. Men det är inget att gråta över. Det är ingen idé att gråta någon dag i veckan. Känslor har vi när vi ser Lilla huset på prärien. I övrigt gäller rationalitet, självdisciplin, ordning. Leguanen är inte som vanligt. Den är inte längre pigg på hyss och stolleprov. Jag kan inte andas. Jag kan inte tala om vad jag vill. Jag kan bara inte det.


Teater Brunnsgatan Fyra är en liten teater i Stockholm. Teatern startades av Allan Edwall och efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver teatern.

Datum / Tid

lördag, 8 april 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

230kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad