Menu

KALLSKÄNKEN - en poetisk kabaré efter Jenny Wrangborgs diktsamling

Stockholm

Teater Brunnsgatan Fyra
lördag, 3 november 2018 kl:19:00

Spelas på Teater Brunnsgatan Fyra

Premiär: 17 oktober 2018
Av: Jenny Wrangborg
Dramatisering: Birgitta Prejborn och Dan Turdén
Regi: Dan Turdén
Scenografi: Marie Abildgaard Moberg
Dramaturg: Eva Sunmo
Musik: Safoura Safavi
Foto: Maximilian Mellfors
Marknadsföring: Eva Sunmo
På scen: Johanna Lazcano, Alexander Ohakas, Kajsa Ekström och Jenny Wrangborg
Speltid: Ca 1 timme

I köket på ett kafé i Göteborg snurrar arbetet som en rostfri maskin med sylvassa blad i hög hastighet. Navet är de anställda, förenade bortom bakgrund, ursprung, klass. Förenade av yrkesstolthet, passion, stressrelaterade skador och drömmar om något mer. Det är en absurd värld, med egna regler, eget språk och uniformer som skiljer den som serverar från den som serveras.

Först – en kamp mot klockan, för nöjda kunder, för att lyckas göra tillräckligt många lattehjärtan och fylla kassan innan chefen kommer.

Sedan – en kamp för jämlikhet, mot hierarkier och för att kunna bära sin uniform med rak rygg.

Med andan i halsen och kniven mot strupen välkomnar Kamraterna er till en absurd, poetisk och musikalisk föreställning bland kökets smutsiga men blankpolerade maktstrukturer. Med nykomponerad musik av Safoura Safavi, svart humor och en färgstark ensemble bjuder vi på kabaré och kampanda. Smaklig spis!

Kallskänken är ett gästspel på Teater Brunnsgatan Fyra I samarbete med Stockholms Stad Kulturförvaltningen, Statens kulturråd och ABF.

Om diktsamlingen Kallskänken:
”… säger mer om klassanalys och förtryckarstrukturer än vad hela den samlade svenska vänsterdebatten gör” – Kalle Holmqvist, Fria Tidningen

”Kallskänken är viktig poesi. Den är angelägen. Den har ett ärende.” – Christer Enander, Kristianstadsbladet

Jenny Wrangborg debuterade 2010 med diktsamlingen Kallskänken som handlar om hennes egna yrkeserfarenheter som just kallskänka. Sedan dess har hon tilldelats flera utmärkelser, bland annat LOs stora kulturpris. September 2018 tog hon emot ABFs litteratur- och kulturstipendium som delas ut till personer som inspirerat och ingjutit mod, engagerat och kritiserat samt visat på vikten av solidaritet.

Kamraterna vill spela närmare publiken, nå längre in i hjärtat och frambringa både skratt och eftertanke. Vi belyser tidlösa teman och låter musikaliteten sammanbinda den sjungna och den talade teatern. Kamraterna gör modig, engagerad och krispig scenkonst.

Mer info: www.kamraterna.com


Teater Brunnsgatan Fyra är en liten teater i Stockholm. Teatern startades av Allan Edwall och efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver teatern.

Datum / Tid

lördag, 3 november 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad