Menu

Titta pappa, en död cirkus!

Stockholm

Teater Brunnsgatan Fyra
tisdag, 7 december 2021 kl:18:00

Premiär: 11 november 2021


Av: Kristina Lugn och Staffan Westerberg


Regi: Martina Montelius


Med: Maria Sundbom Lörelius och Maurits Elvingsson


Föreställningslängd: ca 1 timme och 20 minuter utan paus


För drygt tio år sedan, när Kristina Lugn drev Teater Brunnsgatan Fyra, skrev hon och Staffan Westerberg en pjäs tillsammans. Diverse kalamiteter ledde till att den aldrig fick premiär, men efter Kristinas död påminde Staffan Martina Montelius om den, och den 11 november 2021 ska den äntligen ha premiär. För regi står Martina själv och i rollerna ser vi Maria Sundbom Lörelius och Maurits Elvingsson.


Albert och Berit möts på strandpromenaden vid ett gammalt hotell. De är kanske gifta - eller har de bara setts en gång förut, på spårvagnen mot Biologiska museet, där Albert är vaktmästare? Hur som helst har de båda en stark relation till uppstoppade djur. Strandpromenaden förvandlas till begravningsbyrå, dödsrike, lägenhet i Vasastan och Bruno Liljefors-målning, beroende på Alberts och Berits skiftande sinnestillstånd. Och här och där har en diktarinna gått förbi och tappat några blad. Albert och Berit är på samma gång barn som har gått vill, en rörhöna och en kronhjort, Jesus och en begravningsentreprenör, osaliga andar och förbryllade pensionatsgäster med kort minne. Det blir en poetisk och fasansfullt sorglig skrattkaskad alldeles före den slutgiltiga taxidermin.


Teater Brunnsgatan Fyra är en liten teater i Stockholm. Teatern startades av Allan Edwall och efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver teatern.

Datum / Tid

tisdag, 7 december 2021 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad