Menu

DIRTY WEEKEND

Stockholm

Teater Brunnsgatan Fyra
söndag, 28 maj 2023 kl:16:00

Premiär: 6 september 2022
Efter en roman av: Helen Zahavi
Dramatisering: Britt Edwall
Svensk översättning: Barbro Lagergren
Iscensatt och framförd av: Py Huss-Wallin och Ester Uddén
Regiöga och koreografi: Sara Ribbenstedt
Foto: Tanne Willow
Grafisk formgivning: Nils Granberg
Föreställningslängd: ca 1 timme och 15 minuter
Det här är berättelsen om Bella som vaknade en morgon och visste att hon hade fått nog.
Bella bor i en källare i Brighton. Bella är förföljd. Någon tittar på henne genom de fördragna gardinerna. Någon ringer henne på nätterna. Någon följer efter henne på gatan och berättar för henne vad han ska göra med henne.
Kvinnor som Bella har inte råd att vänta. Bräckliga kvinnor är inte gjorda för att ta emot slag. Man har inga reserver om man är Bella. Man är jägaren eller bytet. Mördaren eller offret. För till och med lilla spröda Bella kan lyfta en hammare. Till och med hon kan hålla den med båda händerna och först svinga den högt i luften och sedan slå nedåt…
Dirty weekend är en gastkramande och humoristisk enaktare efter den kultförklarade boken ”Dirty Weekend”. I centrum står kvinnorna som dag efter dag utsätts för mäns våld och sexuella trakasserier. De kvinnor som i åratal fått anpassa sig och som tillslut gett upp om att samhället ska skydda dom. Nu har de fått nog och bestämmer sig för att ta saken i egna händer. En sylvass och blodig hämnd odyssé helt rätt i tiden!

Teater Brunnsgatan Fyra är en liten teater i Stockholm. Teatern startades av Allan Edwall och efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver teatern.

Datum / Tid

söndag, 28 maj 2023 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad