Menu

Canasta med Hin Håle 1

Stockholm

Teater Brunnsgatan Fyra
tisdag, 31 oktober 2023 kl:19:00

Canasta med Hin Håle 1 är Martina Montelius fars - om förtvivlan. Ett rytande helvete i högsta hastgihet.
Text och regi: Martina Montelius
Med: Maria Sundbom, Maurits Elvingsson och Kalle Westerdahl
Disas och Lutfis äktenskap ligger i osande ruiner efter att det hotell Disa köpt åt Lutfi sakta degenererat till en uppsamlingsplats för existenser som inte vågar gå någon annanstans. Avpolletterade rollfigurer i gamla pjäser, exempelvis. När objektumsexuelle Einar, från en aldrig spelad pjäs av Martina Montelius, dyker upp med den brevlåda som är hans flickvän, inser Disa att något radikalt måste göras. Hon skriver en publiktillvänd fars, med triangeldrama och allt, tänkt att få fart på ruljangsen. Problemet är att skådespelare saknas. Maria och Maurits är upptagna med att gestalta Disa och Lutfi, så Disa och Lutfi får spela farsen själva, tillsammans med den arbetstränande skådespelaren Kalle, som egentligen spelar Einar.
*”I tre år har mitt mantra varit att jag vill skriva en fars. Men en som handlar om förtvivlan. Sex roller skulle det vara. Sex makalösa skådespelare. Men som bekant är de minsta teatrarna så att säga inte högsta prioritet i samhällsbudgeten. Vi är för konstiga. Och små. Orkar vi vänta på att lyckas skrapa ihop tillräckliga medel? Icke! Maria Sundbom, Maurits Elvingsson och Kalle Westerdahl får dubbel- och trippelspela, stundtals mot sig själva, och som sig själva, i en råmande skröna om psyken med emotionerna bak och fram och ut och in, sexuell frustration, förgiftade mandariner, kärleken till en brevlåda och mycket annat. Om ett år kommer uppföljaren. Välkomna till Canasta med Hin Håle, del 1!” *- Martina Montelius, dramatiker, regissör och konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan Fyra
Den nyskrivna Canasta med Hin Håle 1, blir den tredje uruppsättningen som Martina Montelius regisserar på Teater Brunnsgatan Fyra under de senaste tre åren. Efter succéerna Titta pappa, en död cirkus! av Kristina Lugn och Staffan Westerberg 2021 och Staffan Göthes Kalkon i en resväska 2022 belönades Martina med Falstaffpriset i våras (2023). Den 14 oktober har hennes egen- och nyskrivna pjäs Canasta med Hin Håle 1 urpremiär.

Teater Brunnsgatan Fyra är en liten teater i Stockholm. Teatern startades av Allan Edwall och efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver teatern.

Datum / Tid

tisdag, 31 oktober 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad