Menu

ASKA

Stockholm

Teater Brunnsgatan Fyra
lördag, 12 mars 2016 kl:19:00

ASKA av Harold Pinter
Premiär: 12 mars 2016

Av: Harold Pinter
Översättning: Magnus Hedlund
Regi: Görel Crona
Skådespelare: Johannes Brost & Görel Crona

Pinter, Brost och Crona! Se succéduon Johannes Brost och Görel Crona (senast sedda tillsammans i Dödsdansen av August Strindberg) i Harold Pinters enaktare ASKA (Ashes to Ashes).

ASKA är dels en pjäs om ett vanligt äktenskap mellan en man och en kvinna men också en pjäs om kvinnan som hjälplös skepnad i ett drunknade landskap under det manliga våldet i ett könspolitiskt spel. Vi får följa Rebecca och Devlin som kommunicerar utan att egentligen nå fram till varandra i ett samtal som leder till svartsjuka, river upp det förflutna och för tankarna till nazismens mörker.

ASKA hade urpremiär på The Ambassadors Theatre i London 1996, i regi av Harold Pinter själv. Det svenska uruppförandet var 1999 av Pia Forsgren på Judiska teatern i Stockholm. Pinter räknas som en av vår tids viktigaste pjäsförfattare och 2005 tilldelads han Nobelpriset i Litteratur.

Föreställningens längd är 1 timme (utan paus)

Teater Brunnsgatan Fyra är en liten teater i Stockholm. Teatern startades av Allan Edwall och efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver teatern.

Datum / Tid

lördag, 12 mars 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad