Hej Sverige! Vardag

Teater PeroDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Vi vill berätta om Sverige, om hela Sverige. Sett ur barnens perspektiv, inte utifrån vad vi tror utan utifrån vad de har berättat för oss. Om sig själva och sin värld.-Jag ser skog. Bara skog.
-Ett fult slott och en mur av hus.
-Jag går förbi ICA, sen går jag förbi en buske, sen är jag här. BOOM
-Snabb, enkel.... Ett hinder, en riktigt krånglig grind som aldrig vill släppa taget. Annars är det bra.Vi har låtit barn, spridda över hela landet, beskriva sin verklighet. Genom att svara på frågor som t.ex. Vad behöver man för att känna sig hemma? Vad ser du från ditt fönster? Beskriv din väg till skolan. Vad gör du helst efter skolan?Barnens svar bildar en väv av historier om vardagen som kan vara både annorlunda och likadan när man växer upp i en liten socken på Gotland, i en mellanstor norrländsk stad eller mitt i en myllrande huvudstad.
Med mycket humor, värme och musik förvaltar vi barnens berättelser och tankar och skapar en föreställning om Sveriges barn idag.Regi: Hedvig Claesson
Medverkande: Kaj Ahlgren och Pernilla Göst
Scenografi & kostym: Annika Thore
Målgrupp: 9 - 13 år
Speltid: ca 40 minPremiär 14 september 2019

Teater Pero är en teater i Stockholm inriktad på barnteater. Teater Pero bildades 1983 av Peter Engkvist och Roger Westberg. 1993 övertog Teater Pero de lokaler på Sveavägen 114 som tidigare använts av den anrika biografen Rialto, och som var en av Sveriges första biosalonger.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-01-23 10:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: