Belfast Girls

Teater TreDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ett land härjat av svält och fattigdom. Fem unga kvinnor som alla offrat något av sig själva för att överleva. Ett skepp - en möjlighet - ett nytt land byggt av solsken och drömmar.Men ute på det mörka, vilda havet smyger lika mörka hemligheter fram - vilka har de varit, vilka kan de bli? Och när den största lögnen av alla hotar att sluka själva hoppet om ett nytt liv, sluter de då samman eller griper de efter vapen?  BATALJ Scenkonst är enormt stolta över att få presentera Sverigepremiären av Jaki McCarrick's fenomenala pjäs BELFAST GIRLS, i regi av Malin B. Erikson. Premiär på Teater Tre den 5 november 2019. 
 OM FÖRESTÄLLNINGEN
Belfast Girls slungar oss tillbaka till 1800-talet och ett stycke europeisk historia som aldrig tidigare berättats på scen. Mitt under industrialiseringen och nya sjudande idéer om modern demokrati och kvinnors rättigheter, drabbas Irland av en enorm svältkatastrof som lämnar landet i spillror. Sarah, Judith, Hannah, Ellen och Molly tillhör de som erbjuds möjligheten att kliva på ett skepp som ska ta dem till Australien, då en brittisk koloni. De hoppas kunna fly fattigdomen och skapa sig ett nytt liv, men de bär alla på hemligheter som hotar inte bara de sköra vänskapsband som växer fram mellan dem, utan även hoppet om en ljusare framtid. Berättelsen om de så kallade "orphan girls" som av brittiska myndigheter plockades från de irländska fattighusen och skickades till kolonierna är sann. Cirka 4000 flickor och unga kvinnor tros ha gjort den långa resan till havs, som en del av vad som kallades The Earl Grey Scheme. Det är på tiden att dessa kvinnor - samhällets övergivna och slagna men med tänder och klor kämpande - får berätta sin historia. Föreställningen riktar sig till vuxna och unga från årskurs 9.
Är du lärare och vill ta med din klass på föreställningen? Kontakta oss på info@bataljscenkonst.com eller 0704403654.Manus: Jaki McCarrick
Regi: Malin B. Erikson
Översättning: Tove Simonsen
I rollerna: Siri Bengtén, Liv Björk Zehourou, Fanny Rosén, Tove Simonsen, Moa Åström
Scenografi & Kostym: Maja Döbling
Ljusdesign: Christina Kamma
Ljuddesign: Daniel Douhan
Regiassistent: Sonia Åström
Produktion: Tove Simonsen & Moa Åström, Batalj Scenkonst

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: