Menu

Mamman

Stockholm

Teater Tribunalen
lördag, 30 april 2016 kl:15:00

En föreställning för stora och små rättvisekämpar (från 10 år)”Mamman är en ny form av teater, brechtiansk och absurt lekfull som ändå vill vara gammaldags politisk.. Erik Holmström har skapat en svartvit värld som är djärvt suggestiv," Lars Ring, SvD"Andrea ­Edwards, Pelle Grytt och Anna Sise står för humor, intelligens och ­inspirerande upplevelser av ­teaterleken med sitt ironiskt kluvna tilltal som dockspelare och skådespelare, och sin respektfulla publikkontakt... Dror Feilers expressionistiskt bullriga fabriksmusik... En ­fängslande upplevelse också för en finsmakande vuxenpublik. Men så är det ju: bra barnteater är bra teater." Ingegärd Waaranperä, Dagens nyheter”Ett enda syfte fanns det med den lilla staden där vi bodde.
Fabriken.
Varje morgon, innan solen ens gått upp, ja ibland gick den inte ens upp – för dimman var för tjock – Så tjöt fabriksvisslan:
Tööööööööööööööööööööööööööt
Skar den genom den dimmiga rökiga morgonluften
Och ut ur dom små gråa kåkhusen kröp dom
Fabriksarbetarna
Och hela dagen arbetade dom
Och först till kvällen släpptes dom ut igen och då var dom för trötta för att märka nåt
Och barnen sprang fram och tillbaka i gatornas grus och lärde sig ingenting
För ingen hade tid med dom
Och dom såg sina föräldrar och sina äldre syskon gå vägen mellan fabriken och hemmet
Och dom visste att snart var det deras tur
För ingen frågade sig nånsin varför – och för vem – dom gjorde allt detta
För ingen av dom hade nånsin vetat om något annat
Och ingen hade lärt dom om ord som förändring
Som frihet Så börjar sagan om den lilla staden som pojken och hans mamma bor i. Det som sedan följer är berättelsen om hur en liten protesthandling, kan skapa ringar på vattnet och bli en hel rörelse.
Pojken och de andra barnen i staden börjar ifrågasätta föräldrarnas arbetssituation. Det gör mamman orolig, hon vill att sonen håller sig borta från bråk. Ändå tvingas hon att sätta sig in i vad barnen sysslar med. Och det som hon först gjort utifrån oro och för att hjälpa sonen blir snart hennes egna övertygelse. Den lilla oroliga mamman kommer till slut att bli en stor frihetshjälte som inte är rädd för något.Av: Åsa LindholmRegi: Erik HolmströmScenografi/kostym: Maja KallMusik: Dror FeilerLjus: Olle Axén Föreställningsbilder: Henrik DahlMedverkande: Andrea Edwards, Pelle Grytt och Anna Sise  

Datum / Tid

lördag, 30 april 2016 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Teater Tribunalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad