Menu

Skuldsanering

Stockholm

Teatern under bron
söndag, 20 augusti 2017 kl:16:00

Teatern under bron presenterar stoltSKULDSANERINGRegi: Rojda SekersözManus: Martin BengtssonDramaturg: Ronnie SandahlKompositör: Kristian AnttilaSpelas:Fredag 18/8, 25/8, 1/9 - 19.00Lördag 19/8, 26/8, 2/9 - 19.00Söndag 20/8, 27/8, 3/9 - 16.00
Ett säkert vårtecken är Teatern under brons avslöjande om årets pjäs under brofästet i Hornstull. Idag den 7/4 släpptes biljetterna till ”Skuldsanering”, sommarens nyskrivna svenska drama. Ett svart kammarspel om vår kollektiva skuld likväl den individuella skrivet av författaren och dramatikern Martin Bengtsson. Efter sin omtalade och uppmärksammade bok ”I Skuggan av San Siro” går nu Martin Bengtsson sista året på Teaterhögskolan i Malmö. ”Skuldsanering” blir Martins professionella dramatikerdebut och med sig har han vännen och kollegan Ronnie Sandahl som dramaturg. 

- Det känns skitbra att efter hårt arbete med skrivandet över många år få debutera som professionell dramatiker. Jag är övertygad om att det kommer lyfta från pappret på ett konstnärligt intressant sätt och drabba publiken, säger Martin Bengtsson.

- Den respektlöshet och nybyggaranda som präglar Teatern under bron har det också varit helt naturligt att ta med in i manusprocessen, vilket lett till en pjäs som är lika farlig som den är tankeväckande, säger Ronnie Sandahl.

För regin står en av de mest omtalade debutanterna just nu, Rojda Sekersöz. Efter prisregnet på Göteborgs Filmfestival hade hennes debutfilm ”Dröm vidare” premiär nyligen. Unisont hyllad och med en stor framgång på bio tar nu Rojda steget till teatervärlden och debuterar hos Teatern under bron som teaterregissör.

- ”Skuldsanering” är en föreställning om egot, skuld och skam. Förutom temat så lockade mig ambitionen att göra icke traditionell teater. Och vilken lyx att få spelplatsen under bron, vi ska alltså skapa allting från ingenting, berättar Rojda.

Pjäsens kompositör är Kristian Anttila. Med ett av förra årets mest hyllade album, ”Rum 4 Avd. 81”, i ryggen och en turné som aldrig tar slut är Kristian redo för ytterligare utmaning i sin långa framgångsrika karriär. Skuldsanering blir Kristians debut som kompositör i teatersammanhang.

- Det ska bli skönt att få kliva ur poplåtens fängelse. Att få lösa upp musiken och låta den sväva och blandas som den vill, när den vill. Att förstärka eller kontrastera, att se vad som händer när den studsar mot pjäsen och en stenhård grå betongvägg, hälsar Kristian Anttila. 

Läs hela pressreleasen här: https://goo.gl/j0JmCd
För mer info om medverkande: www.teaternunderbron.se
Producent: Brian Flanagan Productions
Grafisk form och foto: Iza Boethius

Om Teatern under bron
Teatern under bron är en ny spännande utomhusteater på Söder i Stockholm sprungen från en idé av eldsjälarna och konstnärliga ledarna Filip Adamo och Rennie Mirro. En ny alternativ teaterscen som årligen återkommer med föreställningar i slutet av augusti och i början på september. Under Liljeholmsbron i vibrerande Hornstull byggs en popup-teater för 300 besökare med tillhörande servering. I nära samarbete med populära Hornstulls Marknad blir teatern den förlängda delen av ett redan sjudande kulturliv. En kommersiell teater bland vintageförsäljare, food trucks och helgflanörer, en teater mitt ibland oss. Premiären för Teatern under bron skedde 19/8 2016 då föreställningen Vapenvila hade premiär. Med Vapenvila debuterade Fredrik Virtanen som dramatiker och i händerna på regissören Sofia Ledarp och huvudrollsinnehavaren Rennie Mirro blev det en omtalad och hyllad föreställning.

Adress:
Teatern under bron
Hornstulls Strand 15-17
117 39 Stockholm

Lokal: Teatern under bron

Datum / Tid

söndag, 20 augusti 2017 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Teatern under bron

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad