Menu

Leve Livet

Stockholm

Teaterverket Svea
lördag, 30 mars 2024 kl:19:00

En kall vinter natt innan gryningen står soldaten, Kaveh, i fängelsets avrättningsgård i väntan på att verkställa dödsdomarna av två kvinnor. De har dömts för brott de aldrig begått.Leve Livet utspelar i det ökända fängelset Evin i Irans huvudstad Tehran och följer kvinnorna och dess öde långt innan de hamnade där fram till döden.Kvinnorna, den ena religiös medan den andra tror på vetenskap och rationalitet, finner varandra i fängelset. De båda har utstått tortyr och förnedring. De är båda kvinnor som på ett brutalt och oetiskt sätt har fråntagits sina mänskliga rättigheter. Detta för dem samman och skapar ett starkt vänskapsband. De möter döden tillsammans.Även om handlingen utspelar sig i Iran är frågan om avrättningar/dödsdomar en global fråga. Pjäsen är ett avståndstagande mot dödsdomar i världen.Leve livet är baserad på boken av Rana Soleimani (Iransk författarinna bosatt i Stockholm) och översatt på svenska av Nils Wiklund. Föreställningen är en fristående fortsättning av ”Kvinna Liv Frihet” som hade premiär förra våren och handlade om de lands- och världsomfattande protesterna mot regimen i Iran efter mordet på Mahsa Jina Amini 2022.På scenen:
Beatrice Rase
Åke Hedbom
Soheila BahramianRegi och manus: Soheila BahramianKoreografi: Beatrice RaseScenografi: Soheila BahramianLjus och teknik: Michael AnderssonMusik och film: Soheila BahramianSpeldatum:
Fredag 22 mars kl 19:00
Lördag 23 mars kl 19:00
Söndag 24 mars kl 19:00
Fredag 29 mars kl 19:00
Lördag 30 mars kl 19:00Föreställningslängd: ca. 75 minuter utan pausUppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 30 mars 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teaterverket Svea

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad